Ukrayna'dan Macron'a çok sert tepki!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Rusya'ya yönelik açıklamalarına Ukrayna'dan sert tepki geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2022 01:02 GÜNCELLEME 05.06.2022 09:18 DÜNYA
Ukrayna'dan Macron'a çok sert tepki!
Ukrayna'dan Macron'a çok sert tepki!

Macron'un "Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki, savaşın durduğu gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim." sözlerine kızan Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Rusya'yı küçük düşürmekten kaçınma çağrıları, yalnızca Fransa'yı ve bu çağrıda bulunan diğer tüm ülkeleri küçük düşürebilir." ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya- Ukrayna savaşına yönelik açıklamalarda bulundu.

Macron, Rusya- Ukrayna Savaşı'nın tırmanma riski olup olmadığının sorulması üzerine, durumun endişe verici olduğunu, bu nedenle Aralık 2021'den bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmelerin sayısını sayamadığını söyledi. Macron, bu görüşmelerin, şeffaflık içinde ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin isteği üzerine gerçekleştiğini dile getirdi.

"PUTİN TARİHİ BİR HATA YAPTI"

Macron, "Putin'in, halkı, kendisi ve tarih için temel ve tarihi bir hata yaptığını düşünüyorum ve bunu ona söyledim." şeklinde konuştu.

Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı'nın kendisini izole ettiğini ve bu durumdan çıkmasının zor olduğunu söyledi.

"RUSYA'YI KÜÇÜK DÜŞÜRMEMELİYİZ"

Macron, "Rusya'yı küçük düşürmemeliyiz ki, savaşın durduğu gün diplomatik yollarla bir çıkış yolu inşa edebilelim. Fransa'nın rolünün arabulucu olduğuna inanıyorum" dedi.

UKRAYNA'DAN MACRON'A TEPKİ

Macron'un bu sözlerine Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba tepki gösterdi. Kuleba, "Rusya'yı küçük düşürmekten kaçınma çağrıları, yalnızca Fransa'yı ve bu çağrıda bulunan diğer tüm ülkeleri küçük düşürebilir. Kendini küçük düşüren Rusya'dır. Hepimiz Rusya'yı nasıl konumlandıracağımıza odaklansak iyi olur. Bu barışı getirecek ve hayat kurtaracak" ifadelerini kullandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • Vatandaşa sor 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna yem olarak kullanıldı. Yunanistan'da başka türlü kullanılıyor batı Türkiye'ye karşı kışkırtıyor.ve işgal ediyor.Yunanistan artık işgal edilmiş durumda
    Cevapla
  • Atillah 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron Putin ile görüşmesinde küçük düştüğü mesafesi uzak oturduğu büyük masanın ezikliği hâlâ hissediyorki yalakalık peşinde koşturuyor yaşlı karısından fikir aldığı belli oluyor
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hristiyan ülkeler içten içe kaynıyor İslami fobi terör işe yaramadı yeter artık Müslüman olup kurtulsun hepsi tek ve gerçek din İslam
    Cevapla
  • Hak sever 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron ilk defa doğru söylemiş
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hesapları tutmayınca sersem tavuk gibi oldular Abd ve şürekası. Ama maalesef olan Ukrayna halkına oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR