İsviçre bankası uyuşturucu parasını aklamaktan suçlu bulundu

Reuters'in haberine göre, İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse, uyuşturucu kartelini içeren bir kara para aklama planını tespit edemediği için suçlu bulundu ve para cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.06.2022 01:10 GÜNCELLEME 29.06.2022 01:12 DÜNYA
İsviçre bankası uyuşturucu parasını aklamaktan suçlu bulundu
İsviçre bankası uyuşturucu parasını aklamaktan suçlu bulundu

Rapora göre, bankanın eski bir çalışanı, 2004 ile 2008 yılları arasında bir Bulgar kokain kaçakçılığı şebekesinden 146 milyon İsviçre Frangı (152 milyon dolar) tutarında banka mevduatını kabul ederken, fonların suça ilişkin kökenlerini gizledi.

İsviçre Federal Ceza Mahkemesi yaptığı açıklamada, Credit Suisse'nin hem planı tespit etmediğini hem de kara para aklamayla mücadele kurallarını uygulamada başarısız olduğunu söyledi.

İsviçre yasalarına göre, bir şirket, bir suçu önlemek için önlem almamaktan sorumlu tutulabilir.

Mahkeme, “Bu eksiklikler, bankanın eski çalışanının nitelikli kara para aklama suçundan mahkûm edilmesine dayanak teşkil eden suç örgütünün malvarlığının geri alınmasını sağladı…Şirket, örgütsel yükümlülüklerini yerine getirseydi ihlalin önüne geçebilirdi ” dedi. 

Hem Credit Suisse hem de eski çalışanı iddiaları reddetti. 

KAYNAK : REUTERS
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Irkci polisleri irkci saldirganlari tespit etmedi diye ve hatta korudu diye onlari suclu bulmuyorsun diye mahkemeye sormak lazim nazi leri koruyan polis devlet daireleri ve hatta mahkemeleri neden suclu bulmuyorsun para veya farkli ceza vermiyorsun o kadar Göze batmaya basladiki nerde ise her yabanci bunu dile getiriyor almanya her konuda sinifta kaldi söylenen le yapilan bir degil kanun var cok uygulayan yok kanunda yabancilara hakkini vermeyin veya adalet saglamayin diye bir kanun yok bilinen nazi leri polis teskilatina doldurursan böyle olur artik ne mal güvenligi nede can güvenligi kaldi polis bizi korumuyor
    Cevapla
  • BalkanTürk 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel ülke isviçre alplerin ülkesi masallar diyarı yaşam standartları yüksek gelecek kaygısı olmayan dünyanın en mutlu halkı para gani NEDEN ACABA
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR