Avustralya bal endüstrisini kurtarmak için milyonlarca arıyı imha edecek

Avustralya'da arılar arasında başlayan bir salgının ülkenin bal endüstrisini tehlikeye sokması üzerine on milyonlarca arının imha edilmesi kararlaştırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2022 14:11 GÜNCELLEME 03.07.2022 14:11 DÜNYA
Avustralya bal endüstrisini kurtarmak için milyonlarca arıyı imha edecek
Avustralya bal endüstrisini kurtarmak için milyonlarca arıyı imha edecek

Avustralya'nın bal endüstrisi arılar arasında yayılan bir salgından dolayı tehlike altında. Avustralya hükümeti salgınla baş edemeyince endüstriyi kurtarmak için on milyonlarca arının yok edilmesine karar verdi.

Avustralya'da "Varroa Destructor" adındaki bir parazit arılar arasında hızla yayılmaya başladı. Varroa, arının vücuduna yapışıyor ve arıların vücutlarındaki yağı emerek arıları zayıflatıyor.

AVUSTRALYA'YA 70 MİLYON DOLARA MÂL OLACAK

Varroa yalnızca bir bal arısı kolonisinde çoğalıyor. Bu nedenle Avustralya hükümeti on kilometre yarıçapında bir yok etme bölgesi kurdu. Bu bölge içerisindeki arı sayısının on milyonları bulduğu tahmin ediliyor. Avustralya'ya 70 milyon dolara mal olacak bu yöntem ile hem ülkenin bal endüstrisinin kurtarılması hem de salgının başka ülkelere yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Avustralya Bal Arısı Sanayi Konseyi'nin başkan vekili Danny Le Feuvre, şimdiye kadar en az 18 milyon arı içeren 600 kovanın yok edildiğini söyledi.

Avustralya'da bal üreticisi olan Ana Martin, kovanlarının yaklaşık 40'ının yok etme bölgesinde olduğunu söyleyerek  "Kuraklık, yangınlar, sel ve şimdi varroa... Son zamanlarda arıcılar için biraz şanssızlık var gibi görünüyor" diyerek hem ülkeye ekonomik olarak vereceği zarardan hem milyonlarca arının yok edileceğinden dolayı büyük bir üzüntü duyduğunu söyledi.

Avustralya'da Varroa ilk olarak Haziran ayı sonlarında Newcastle limanında keşfedildi ve  Avustralya'daki bal üreticileri o zamandan bu yana zor günler geçiriyor.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Veysel....... 1 yıl önce Şikayet Et
    Develeri katlettiniz yangınlar baş gösterdi olmadı şimdi sıra bal arısı nda ya rabbim sen helak eyle bu kavmi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR