Filistinli genç adını taşıdığı abisi gibi şehit oldu

İsrail askerleri tarafından cumartesi günü şehit edilen Filistinli Kamil Alavne, kendisi gibi şehit olan abisinin kaderini paylaştı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 09:37 GÜNCELLEME 05.07.2022 12:45 DÜNYA
Filistinli genç adını taşıdığı abisi gibi şehit oldu
Filistinli genç adını taşıdığı abisi gibi şehit oldu

İsrail’in cumartesi günü Cenin’de şehit ettiği 19 yaşındaki Kamil Alavne’nin hikayesi Filistinlilerin destansı mücadelesinin özeti gibiydi. Annesi, İsrail askerlerinin 2003 yılında 18 yaşındayken şehit ettiği oğlunun ismini 1 yıl sonra doğan oğluna verdi. İşgal sürdü, direniş sürdü ve şehit abisinin adını taşıyan Kamil’in kaderi aynı oldu.

İsrail’in işgali altındaki Filistin topraklarında yaşanan dramatik hikayelere her gün bir yenisi ekleniyor. Geçen cumartesi günü Batı Şeria’daki Cenin kentinin güneyinde bulunan Caba kasabasına baskın düzenleyen işgal güçleri, 19 yaşındaki Kamil Alavne’yi karnından ve kolundan vurarak yaraladı.

Kamil Alavne ve 2003'te şehit olan abisi

Hastaneye kaldırılan Alavne, tüm müdahalelere rağmen önceki gün yaşamını yitirdi. Genç Filistinlinin hikayesi ise yürekleri dağladı. Alavne’nin annesi, 2003 yılında 18 yaşındayken İsrail askerleri tarafından şehit edilen oğlu Kamil’in ismini, bir yıl sonra doğan evladına verdi.

Şehit abisiyle aynı ismi taşıyan gencin kaderi de abisi gibi oldu. Kamil’in babası Abdullah, El Cezire’ye verdiği demeçte, “Şehidimiz birdi, iki oldu. Gururumuz birdi, iki oldu. Bizi şehit ailesi kılan Allah’a hamdolsun” açıklamasında bulundu.

KAYNAK : Yeni Şafak
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Mehmet Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıymetli Kardeşim, ruhun şad menzilin mübarek, makamın cennet olsun. Faşist İsrail bütün bunların hesabını tek tek verecek İnşaallah !...
    Cevapla
  • Ersoy Durmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bekle zalim israil çok yakında hesap günü gelecek
    Cevapla
  • kızıl kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    la galibe illallah
    Cevapla
  • Düşünce 1 yıl önce Şikayet Et
    Mavi Marmara ya karşı ilk kimler karşı çıktı Azerbaycan ı kim desteklemedi
    Cevapla
  • Mehmet Akan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın Cehenem. Allah'ım israil oğlularını kahır et.Zalim israile gün yüzü gösterme Allahım.Yaşasın Filistin Devleti ve Milleti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR