Dışişleri'nden ABD'li sözcüye yanıt: Türkiye'nin kurallarına saygı gösterin

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, RTÜK'ün DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi'ne getirdiği erişim yasağını eleştiren ABD'li mevkidaşı Ned Price'a Twitter'dan verdiği yanıtta, "Türkiye'nin kurallarına saygı gösterilmelidir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2022 10:25 GÜNCELLEME 07.07.2022 10:30 DÜNYA
Dışişleri'nden ABD'li sözcüye yanıt: Türkiye'nin kurallarına saygı gösterin
Dışişleri'nden ABD'li sözcüye yanıt: Türkiye'nin kurallarına saygı gösterin

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Türkçeye ait internet sitelerine getirdiği erişim yasağını eleştiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'a yanıt verdi. 

DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli getirildiDW Türkçe ve Amerika'nın Sesi sitelerine erişim engeli getirildi

Erişim engeli getirilmişti: RTÜK'ten 'DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi' açıklamasıErişim engeli getirilmişti: RTÜK'ten 'DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi' açıklaması

Bilgiç, Twitter hesabından Price'ın paylaşımını alıntılayarak verdiği İngilizce yanıtta, "Demokrasiye giriş dersi: İfade özgürlüğü demokrasi için gereklidir ve hukukun üstünlüğü de öyle. İfade özgürlüğüne izin vermek ve olayları kakofoniye çevirmemek için düzenlemeler var. Türk medyasının ABD'deki yerel yönetmeliklere uyduğu gibi Amerika'nın Sesi Türkçe ve DW Türkçe, Türkiye'nin kurallarına saygı göstermelidir." ifadelerini kullandı.

RTÜK, haziran sonunda yayın lisansı bulunmaması nedeniyle DW Türkçe ve Amerika'nın Sesi Türkçenin internet sitelerine erişim yasağı getirmişti.

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hala Türkiye'yi başında çuvalla hayal ediyorlar. Kim ne derse desinn, ekonomi ne halde olursaaa olsunnn..Çanakkalede "üzüm hoşafı kuru ekmekle emperyalizme karşı savaşmışş" dedelerin torunları olarak yine bizlerrrr emperyalizme karşıyız
    Cevapla
  • Deniz034 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi oldu. Bu hükumeti seviyorum...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika her türlü alçaklığı yapacak basın ifade falan filan özgürlüğü deyip sırıtacak öyle mi? Siz bu ülkede yapılanın zerresine katlanmazsınız..
    Cevapla
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle devam.helal işte bu kadar
    Cevapla
  • Tosun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hah şöyle burası sizin çiftliğiniz değil it oğlu itler, hizaya gelin bakayım !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR