Macron'dan halkına 'hazırlıklı olun' çağrısı: Gazımız kesilebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Ukrayna'daki savaşın dünya savaşına dönüşmesini engellemek istediklerini söyledi. Macron ayrıca, ülke olarak Rus gazı olmadan idare etmeleri gereken senaryoya hazırlanmaları gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2022 13:18 GÜNCELLEME 15.07.2022 13:23 DÜNYA
Macron'dan halkına 'hazırlıklı olun' çağrısı: Gazımız kesilebilir
Macron'dan halkına 'hazırlıklı olun' çağrısı: Gazımız kesilebilir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, TFI ve France 2 kanalının ortak düzenlediği programda yaptığı konuşmada, "Ukrayna'daki savaşı durdurmak istiyoruz. Bunun bir dünya savaşına dönüşmesini istemiyoruz" dedi:

"Bizden ne yapmamızı istiyorsunuz? Biz bu savaşa dahil olmadan savaşı sonlandırmak istiyoruz. Rusya'nın yenilmesi ve Ukrayna'nın kendi topraklarını savunabilmesi için her şeyi yapmak istiyoruz."

Ukrayna'daki savaşın uzun süreceğini kaydeden Macron, "Yazın sonu ve sonbaharın başları özellikle zor bir dönem olacak" diye konuştu.

Macron'un verdiği mülakattan bir kare

"ORDULARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Ordu harcamalarına ilişkin bir soruya Fransız lider; "Avrupa, savunmasını güçlendirecek. Fransız askeri bütçesinin de kesilmeyeceğini söyleyebilirim" şeklinde cevap verdi.

"RUS GAZI OLMADAN İDARE ETMELİYİZ"

Halka gaz uyarısında da bulunan Macron, "Rusya, şimdiden gaz dağıtımını kesmeye başladı ve enerjiyi savaşta silah olarak kullanacağının mesajını verdi. Tamamen Rus gazı olmadan idare etmemiz gereken bir senaryoya hazırlanmalıyız. Gaz tüketimini azaltmada genel seferberliğe ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu her dara düştüklerinde, özellikle Kuzey Afrikada bir bir kumpas planlarlar. Şimdi ne yapacaklar bakalım.
    Cevapla
  • kahrol chpkk... 1 yıl önce Şikayet Et
    geberin beter olun kafir fransizlar...
    Cevapla
  • Bs3765 1 yıl önce Şikayet Et
    Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş. Adamların bahçesine girip tehdit etmeye kalktınız şimdide Rusya gazımızı kesecek diye 3.5 atıyonuz yakında içinizden geçer rusya
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sobaları kurun bakalım. Biz de soba devrine dönsek iyi olur.
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Sobaları kurun bakalım. Biz de soba devrine dönsek iyi olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR