Almanya'da kış öncesi doğal gaz endişesi: Kısmazsak risk büyük

Kara kışa hazırlanan Almanya, sıcak sudan vazgeçmiş, kamu binalarını karartmaya karar vermişti. Soğuk havalarda enerji sorunu yaşamak istemeyen ülkede şimdi de gaz tüketimini önemli ölçüde kısma tartışılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2022 11:04 GÜNCELLEME 14.08.2022 11:08 DÜNYA
Almanya'da kış öncesi doğal gaz endişesi: Kısmazsak risk büyük
Almanya'da kış öncesi doğal gaz endişesi: Kısmazsak risk büyük

Almanya, 2024 yazına kadar Rusya'dan satın aldığı doğal gazdan kurtulmak istiyor. Moskova'yı enerji ihracatını silah olarak kullanmakla suçlayan Berlin yönetimi, Gazprom'un teknik sorunları gerekçe göstererek haziran ortasında Kuzey Akım 1 boru hattındaki arzı kısmasının enerji krizini tetikleyeceğinden endişe duyuyor.

YÜZDE 20'LİK KESİNTİ GÜNDEMDE

Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da bu kış gaz kıtlığı yaşanmaması için gaz kullanımının yüzde 20 oranında azaltılması gündemde.

Federal Ağ Ajansı (BNA) Başkanı Klaus Müller, ülkesinin kış mevsiminde enerjide felce uğraması halinde, gaz arzını karneyle paylaştırmaktan sorumlu olacak.

Müller, "Hedefimize (yüzde 20 gaz tasarrufu) ulaşamazsak, o zaman yeterli gaza sahip olamama konusunda ciddi bir risk var demektir" dedi.

Financial Times'a konuşan Müller, Rusya'dan gelen eksik hacimleri telafi etmek için diğer kaynaklardan yaklaşık 10 gigawatt ekstra gaz tedarikine ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

"ÜRETİMİN BİR KISMI ALMANYA'DAN UZAKLAŞABİLİR"

Almanya'nın diğer Avrupa ülkelerinden gaz ithalatına da bel bağlamak zorunda kalacağını anlatan Müller, Rusya'ya bağımlılığı sona erdirmenin uzun vadeli maliyetinin, işletmeler için "çok yüksek gaz fiyatı" şeklinde sonuçlanabileceğini kaydetti.

Aynı yetkili, "Gaz çok pahalı hale geldiği için üretimin bir kısmı Almanya'dan uzaklaşabilir" diye ekledi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Banane ya yeter 24 saat almanya haberi veriyorsunuz
    Cevapla
  • 7654 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye;Teröristlere karşı parayla sattiğım silhlarımı kullaniyor sunuz diye silah ve mühimmat vermemisti. Üstelik Altay Tank Motorunun parası ödendigi halde verme di. Bu Ülke üstelik 15 Temmuz ve gezi kışkirtması nı tezgahla dı, 300 Turk vatandası şehid, 2000 vatan daş gazi oldu.Bu ülke dost'mu Kesin gazı donsunlar...!
    Cevapla
  • Muammer Akbas 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece şunu söyleriz almanya Türkiyeye yalvaracak birdaha diyoruz yalvaracak eli mahkum bugün bizler bazı medya kuruluşlarla bu polemiği tartıştık almanların %45.Türk mavi akımını istiyor ve Putinin dediği çıkıyor hani nededi Avrupa Türkiyeye minnatar dedi ya bugün kamuoyu yoklaması yapıldı Türk mavi akımını istiyorlar hemide isteyecekler unutmayın 6.5.milyon Türk var işletmecisiden tutun küçük esnafları var çoğunluk bizde anlayacağınız mavi aklımdan gelen gaz faturası kabarık olcak bunuda bizler buradan söyleyelim
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    bizdede şu an daha farklı bir durum var,kışa girdiğimiz ve doğalgaz faturaları geldiği an millet dümdüz gidecek, çok insan doğal gaz fiyatlarını daha bilmiyor, bizdede pahalılık durumu,millet pahalı olduğundan yakmıyacak.
    Cevapla
  • Yüksel 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olun da anlayın artık. arpaniz fazla gelmişti zaten
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR