Henry Kissinger: ABD, Rusya ve Çin'le savaşın eşiğine geldi

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, ABD'nin kısmen kendi oluşturduğu sorunlardan dolayı Rusya ve Çin'le savaşın eşiğine geldiğini söyledi. Ukrayna için çözümün ise "Kırım ve Donbass'ın bir bölümünü Rusya'ya bırakmak" olarak gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2022 12:43 GÜNCELLEME 14.08.2022 15:09 DÜNYA
Henry Kissinger: ABD, Rusya ve Çin'le savaşın eşiğine geldi
Henry Kissinger: ABD, Rusya ve Çin'le savaşın eşiğine geldi

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı ve ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, The Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuştu.

"KENDİ OLUŞTURDUĞUMUZ SORUNLARDAN DOLAYI SAVAŞIN EŞİĞİNE GELDİK"

ABD'nin kısmen kendi oluşturduğu sorunlardan dolayı Rusya ve Çin'le savaş eşiğine geldiğini söyleyen 99 yaşındaki eski diplomat, "Nasıl biteceği veya nereye varması gerektiği konusunda hiçbir fikre sahip olmadan, kısmen kendi ellerimizle oluşturduğumuz sorunlardan dolayı Rusya ve Çin'le savaş eşiğine geldik" ifadelerini kullandı.

Yapılacak tek şeyin, gerilimi daha fazla tırmandırmadan seçenekler yaratmak olduğunu söyleyen Kissenger, bunun için bir amacın olması gerektiğini kaydetti.

"UKRAYNA RUSYA'YA TOPRAK VERMELİ"

Eskiden, NATO üyesi olmayan ve tarafsızlık politikası uygulayan Finlandiya'nın, Ukrayna için en iyi model olacağı görüşünü hatırlatan Kissenger, bu bakış açısının günümüzde değiştiğini kaydederek, Rusya'nın eylemleri yüzünden, "resmi olsun ya da olmasın, Ukrayna'nın savaş sonrası NATO üyesi olarak görülmesi gerektiğini" savundu.

Kissinger, Ukrayna için çözümün ise; Kırım'ın ve Donbass'ın bir bölümünün Rusya'ya bırakılması olduğunu belirtti.

"TAYVAN MESELESİNDE DİKKATLİ OLUNMALI"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretini de değerlendiren Kissinger; Tayvan meselesinde ABD'nin dikkatli olması gerektiğini belirterek, 50 yıldır süren barış politikasının sürdürülmesi tavsiyesinde bulundu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    Henry Kissinger mum yaksın öyleyse. japonya,vietnam ve kore savaşlarında dışişleri bakanıydı ve dünyayı kan ile suladı bu savaşlarda. sonuçta bu ülkeler ikiye bölündü. eğer Henry Kissinger ortalıkta görünüyor ve konuşuyor ise savaş davulu çalıyor demektir
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çözüm toprak vermekse ,washingtonu ve kanadayı rus ve çinlillere bırakın ve savaş dursun
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    AMERİKANIN YANINDA ÇİNLE SAVAŞacagız ,ve biz kazanacagız insaALLAH
    Cevapla
  • Dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Asffaavahdha
    Cevapla
  • uii 1 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın sesi radyosu
    Cevapla
  • Salih 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne içiyorsun arkadaş
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    taktik hep aynı, böl parçala yönet
    Cevapla
  • uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı şeytanın ellerine sundunuz uzun uzun yazardımda araştırın düşmanınızı tanıyın bu adamın yerel bağlarını araştırın yazık ki ne yazıl.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR