Çin ve Rusya'dan sonra Japonya'da gözünü Afrika'ya dikti

Japon hükümeti, Çin ve Rusya'nın altyapı yatırımlarıyla nüfuzunu artırdığı Afrika'nın sürdürülebilir büyümesi için iş birliği arıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2022 11:24 GÜNCELLEME 27.08.2022 11:24 DÜNYA
Çin ve Rusya'dan sonra Japonya'da gözünü Afrika'ya dikti
Çin ve Rusya'dan sonra Japonya'da gözünü Afrika'ya dikti

8. Tokyo Uluslararası Afrika Kalkınma Konferansı (TICAD) 27 ve 28 Ağustos'ta Kuzey Afrika ülkesi Tunus’ta düzenleniyor. Birleşmiş Milletler (BM), Dünya Bankası ve Afrika Birliği ile düzenlenen konferansa, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa katılacak.

Afrika ve Japon liderlerin hitap edeceği konferansta, gıda krizi, enerji güvenliği, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi başlıkları ele alınacak.

Geçen hafta sonu Kovid-19'a yakalanan ve karantinada olan Japon Başbakan Kişida Fumio, TICAD'da çevrim içi hitap edecek.

Kişida'nın, yenilenebilir enerji, tarım ve sağlık sektörlerinde insan kaynaklarını destekleyecek inisiyatifler açıklaması bekleniyor.

Çin'in kredi temelli projeleri ve dev yatırımları, Rusya'nın kaynak projeler ve silah ihracatıyla kıta genelinde etkisini derinleştirdiği biliniyor.

İlk olarak 1993'te düzenlenen uluslararası konferansın 7'ncisi Ağustos 2019'da Japonya'nın liman kenti Yokohama'da organize edilmişti.

BM'nin tahminlerine göre, Afrika kıtası 2050 yılına kadar küresel nüfusun 4'te 1'ini oluşturacak.

KAYNAK : AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 1
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı AFrika. Dün batının köle ve hammadde deposuydu. Onlar yetmedi, şimdi de rusu, çini.... Başkaları yağmalarken, maalesef milyonlarca afirkalı açlıktan, susuzluktan kıvranıyor. Bu hep böyle mi devam edecek?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR