Rusya’da Putin’in açıkladığı kısmi seferberlik kararı sonrasında birçok şehirde gösteriler başladı. Seferberlik karşıtı gösterilere Rus polisi sert müdahale etti. Moskova, Saint Petersburg gibi çok sayıda Rus şehrinde gösterilerin yapıldığı öğrenildi.

Rus medyası, savaş ve seferberlik karşıtı gösterilerde en az 425 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı. Moskova ve St. Petersburg ve çok sayıda şehirde gösteriler devam ediyor. Rusya’da göstericiler, seferberlik yasasına karşı gelmekten 15 yıl hapis cezasıyla tehdit edildi. Moskova’daki eylemin merkezi olan eski Arbat Caddesi’ndeki polis müdahalesinde çok sayıda eylemci yaralandı. Ayrıca yaralı halde gözaltına alınanların olduğu öğrenildi.

RUSYA’DA 30’U AŞKIN ŞEHİRDE GÖSTERİLER BAŞLADI

Rusya’da Sibirya bölgesi dahil toplamda 30’u aşkın bölgede seferberlik karşıtı gösteriler yapılıyor. Gösterilerde en az 735 eylemci gözaltına alındı. Öte yandan, gözaltına alınan isimler arasında yaşlı kadınların da yer aldığı öğrenildi. Polislerin, protestocuları polis merkezine götürmediği, otobüslere ve polis minibüslerine doldurup başka bir bölgeye götürüp beklettiği aktarıldı.

Yorumlar 65 Yorum Var
  • Alperen 22.09.2022 15:46
    Geliyor gelmekte olan, Rusya yıkılmanın eşiğinde, sonuç mu , Türk İslam Devletleri birliğinin kuruluşu.
  • vatandaş 22.09.2022 13:30
    ABD içten karıştırmaya başladı. Katil ABD
  • vatanperver 22.09.2022 11:54
    putin eceli ile ölmeyecek. bütün diktatörler gibi linç edilerek ölecek ve rusya yıkılacak. rusyayı bölmek istiyorlar diyerek ukraynaya saldıran rusya inşaallah bölünecek, başta kırım kazan ve kafkasya olmak üzere bütün Türk illeri hür olacak inşaallah. inşaallah rusyanın karadenizde hiç bir sınırı kalmayacak.
  • deli 22.09.2022 11:19
    putin bırak bu işleri kardeşim dünyanın yarısı zaten senin
  • Bozkurt 22.09.2022 11:11
    Putin çok akıllı çok büyük bir oyunla Rusya daki Vatan hainlerini ortaya çıkarttı çil yavrusu gibi döküldüler kaçan kaçtı halada kaçıyorlar eminim Vatandaşlıktan aticaktir harika bir plan
Daha fazla yorum görüntüle