Seferberlikten kaçan Ruslar, Kazakistan'da sinemaya sığındı

Orduya katılmak istemeyen Rus vatandaşları, soluğu komşu ülkede aldı. Karşılaştıkları durumu anlatanlar, "Yerel paramız yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 00:03 GÜNCELLEME 29.09.2022 00:03 DÜNYA
Seferberlikten kaçan Ruslar, Kazakistan'da sinemaya sığındı
Seferberlikten kaçan Ruslar, Kazakistan'da sinemaya sığındı

Kısmi seferberlik çağrısı, Rusya'dan ayrılıkları artırdı.

300 bin tecrübeli yedek askerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından göreve çağrılması, Gürcistan ve Kazakistan gibi komşu ülkelerde yoğunluğu beraberinde getirdi.

Sinema Rus vatandaşlarına açıldı

Çareyi Kazakistan'a gitmekte bulan Rus vatandaşları, ülkelerinden ayrılma gerekçelerinden ve vardıkları yerde karşılaştıkları durumdan bahsetti.

Kira fiyatları arttı

Orta Asya ülkesindeki bir sinema, Ruslara konaklama imkanı sunmaya başladı. Sinema yetkilisi, "Rusya'dan çok sayıda insan geliyor. Kira fiyatları arttı. Gece kalacak yer arıyorlar." dedi.

"Yerel paramız olmadan geldik"

Rus vatandaşlarından biri, "Yerel paramız ve sonrasında ne yapacağımıza dair herhangi bir fikrimiz olmadan geldik." dedi.

"Buradaki insanlar çok kibar, bize yemek verdiler." diyen kişi, "Ne yapmamız gerektiğini açıkladılar, çok faydalı oldu." diye konuştu.

"Her şeyi arkamda bırakarak geldim"

Radio Free Europe'nu haberine göre, bilgi teknolojileri sektöründe iş sahibi olduğunu anlatan başka bir Rus da "Yaşamak için bir yerim vardı ama bu şartlarda her şeyi arkamda bırakarak hayatımı kurtarmak zorundaydım." ifadesini kullandı.

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    adamlar askerden kaçmıyor yahu, bir delinin manyakça istekleri uğruna ölmekten kaçıyor. ukraynalılar ile akraba bunlar. kendi kendilerini vurmuş oluyorlar. bunlar inşaallah putinin sonunu getirirler.
    Cevapla
  • sdc 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bu ruslarda tırt çıktı
    Cevapla
  • Eda 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunların çoğu savaşa zorlanan kırım türkleri ve diğer bölgelerdeki türk kökenli aileler.Ruslar ,kökeni rus olanları değil,kökeni türk veya müslüman olanları öncelikle cepheye sürdüğü için savaşmak istememeleri normal.ne uğruna savaşacaklar.
    Cevapla
  • Erkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Resimdeki safi rus. Bizde de savaş çıksa aynısı olacaktır. Birisi iranla savaş çıkarsa iranın tarafında olurum dememişmiydi?
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi araştırdın mı? :-))))
    Cevapla
  • Yorumcusuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Can tatlı işte böyle. Vatanı için bile olsa kimse can vermek istemiyor. Bu cesaret ve şeref hamdolsun bizlerde var. Gözümüzü kırpmadan cepheye gidip savaşırız şehit oluruz.
    Cevapla
  • Tunç 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara dikkat etmek lazım, yerleştikleri yerleri sonradan işgale bahane olarak kullanıyorlar. Sor Putin Rusların yaşadıkları yerleri Rusya'ya katmak gelebilir, bu konuda uyanık olmak lazım.
    Cevapla
  • Sakin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kktc de yalvariyor ruslara gönder bize diye Bilmiyor rum ortodoks rus ortodoks
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR