Son dakika haberi: Rusya'nın 'ilhak' hamlesi sonrası ABD harekete geçti: Yaptırım kararı!

Son dakika haberi... ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki "ilhak" kararını kınayarak Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 17:46 GÜNCELLEME 30.09.2022 22:28 DÜNYA
Son dakika haberi: Rusya'nın 'ilhak' hamlesi sonrası ABD harekete geçti: Yaptırım kararı!
Son dakika haberi: Rusya'nın 'ilhak' hamlesi sonrası ABD harekete geçti: Yaptırım kararı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusunun Ukrayna’da ele geçirdiği Herson ve Zaporijya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıyan kararnameleri imzalamasının ardından düzenlenen törende Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'nın ilhakını resmen açıkladı. Putin, "Luhansk, Donetsk, Herson ve Zaporijya bizim halkımızdır" dedi.

ABD'DEN YAPTIRIM KARARI

Son dakika haberi... Bu gelişme sonrası ABD'den ilk hamle geldi. Washington yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölgelerindeki "ilhak" kararını kınayarak Rus Merkez Bankası Başkanı dahil yüzlerce Rus şahıs ve kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!Rusya'nın hamlesi sonrası Zelenskiy son dakika kararını duyurdu!

Putin'in imzası sonrası Rusya'ya peş peşe tepkiler: Asla tanımayacağızPutin'in imzası sonrası Rusya'ya peş peşe tepkiler: Asla tanımayacağız

ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD, Rusya'nın bugün egemen Ukrayna topraklarını hileli bir şekilde ilhak etme girişimini kınıyor." ifadesini kullandı.


ABD Başkanı Joe Biden

"BM SÖZLEŞMESİNİ AYAKLAR ALTINDA EZDİ"

Rusya'nın uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesini "ayaklar altında ezdiğini" belirten Biden, "Şüphesiz ki bu eylemlerin hiçbir meşruluğu yoktur." ifadesini kullandı.

Biden, ABD'nin her zaman Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne saygı duyacağının ve Ukrayna'ya yardımları sürdüreceğinin altını çizerek, "Bugünkü sahte ilhak iddialarına karşılık olarak, ABD ortak ve müttefikleriyle ortaklaşa yeni yaptırımlar açıklıyor. Bu yaptırımlar, Ukrayna topraklarının gayrimeşru yollarla statüsünün değiştirilmesine yönelik çabalara siyasi ya da ekonomik destek veren, Rusya'nın içinde ya da dışındaki kişi ve kuruluşlara yöneliktir." ifadelerini kullandı.

Putin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettikPutin: Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı Rusya'ya ilhak ettik

Ukrayna'ya ek 12 milyar dolar savunma yardımı öngören yasanın Kongreden geçerek imzasına gelmesini sabırsızlıkla beklediğini belirten Biden, "Uluslararası toplumun tüm üyelerini, Rusya'nın gayrimeşru ilhak çabalarını reddetmeye ve sonuna kadar Ukrayna halkının yanında olmaya davet ediyorum." çağrısında bulundu.

ABD'nin açıkladığı yaptırımlar listesinde, Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina da dahil yüzlerce kişi ve kuruluş yer alıyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 149 TÜMÜ
  • alaskamkuzey 1 yıl önce Şikayet Et
    bu oyun rezaleti abd nin dünyayı somurdugunun belgesi. her amerikali potansiyel ajandir . onlarla asla dost ve arkads olmam . 15 temmuzun mimari amerikandır . amerika dunya icin virustur
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi birer kurgu.. oyun icinde oyun..
    Cevapla
  • Ahmedtc 1 yıl önce Şikayet Et
    Selam arkadaşlar 3 üçüncü dünya savaşı 6 ay içinde sahada önce basiliyabir burda ABD bağlı 43 ülke var AB bağlı 27 ülke var dünya ikiye bölünür yok Lozan Paris anladı bitiyor gücü yeten yetene bir bir savaş ben dünyanın çok ülkesini gezdim tüm ülkelerde halkı fakir devleti zengin Türkiye'de halkin 100/15 tiriyonluk bu zenginler devlete ekonomi yardımda bulmalı yok da parada yanar kaçak yetileri olmaz paraları İsviçre saklamak bir dundaya savaşında tüm belgeler yanar İsviçre baglatiyi keser gelin devlete hükümetin ekonomi gücünü artırın savaş kapıda Rusya veya Amerika ab başlıkların havada vurulması o gazlar türkünün ürüne düşer biteriz dünyada kanun yok güce yeten yere olacak
    Cevapla
  • toto 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd ile savaşıyor. zelensky taşeron ukraynalılar gafil. bu savaş yeni dünya düzenine karşı bir savaş. buradan by baydın ile savaşında bay pitona başarılar diliyorum
    Cevapla
  • Toukan 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD AB biraya girmesi Ortadoğu ülkelerine teslim almak Türkiye bu kodnuda iyi düşünmeli başta Rusya hedef alarak girer sonra giri kalan turkyi deyil temizler bu ABD AB hiristan bir dünya olmasını peşinde küçük ülkeler torbada korktuğu Rusya dik dik dünya sadece ABD AB olabir üçüncü dünya savaşı farkili oyunlar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR