Benzin fiyatları bir gecede fırladı! California'da şaşırtan artış

ABD'de halihazırda en pahalı benzin fiyatlarına sahip California eyaletinde pompalara bir gecede son 7 yılda görülen en büyük zam oranı yansıdı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 22:31 GÜNCELLEME 30.09.2022 22:31 DÜNYA
Benzin fiyatları bir gecede fırladı! California'da şaşırtan artış
Benzin fiyatları bir gecede fırladı! California'da şaşırtan artış

Kendi topraklarında petrol çıkmasına rağmen ABD'deki ortalama benzin fiyatının yaklaşık iki katını ödemek zorunda kalan Californialılar, Temmuz 2015'ten sonra bir gecede yapılan en büyük fiyat artışı karşısında şaşkınlığını koruyamadı.

Amerikan Otomobil Birliğine (AAA) göre, son artışlarla California'da bir galon (3,78 litre) benzinin ortalaması 6,18 dolara yükselirken eyaletin bazı bölgelerinde normal benzinin 6,99 süper benzinin ise 7,49 dolardan satıldığı görüldü.

Birlik, özellikle Los Angeles bölgesinde benzin fiyatlarının 27 gündür peş peşe arttığını, mevcut fiyatın bir hafta öncesine göre galon başına 67 sent daha yüksek olduğunu açıkladı.



FİYATLAR TEPKİ ÇEKTİ

AA muhabirine konuşan San Francisco sakinleri, fiyatların bütçelerini çok zorladığına, ev ve işleri arasındaki uzun mesafeler ve trafik yoğunluğu nedeniyle akaryakıta harcadıkları paranın zaten fazla olduğuna vurgu yaptı.

Fiyatların aşırı pahalı oluşundan şikayet eden bir sürücünün deposunu doldurduktan sonra ödemesi gereken tutar pompa ekranına 170 dolar olarak yansıdı.

ABD'DEKİ ORTALAMA FİYATIN İKİ KATI

Birlik, California'daki benzin fiyatlarının, 3,78 dolar olan ABD ortalamasının iki katına yaklaştığını, en ucuz benzinin satıldığı Mississippi eyaletindeki 3,06 dolarlık ortalamanın iki katından fazla olduğu tespitini paylaştı.

Yetkililer California'daki yüksek fiyatları, eyaletteki bazı petrol rafinelerinin uzun süredir bakım nedeniyle kapalı olması ve ihtiyacı karşılamak için yurt dışından petrol ithal edilmesine bağlıyor.

Ülkenin güneydoğusundaki Florida eyaletini tahrip eden Ian Kasırgası'nın körfez bölgesindeki petrol rafinelerinin üretimini kötü etkileyerek benzin fiyatlarının daha da yükseltebileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

ABD Başkanı Joe Biden, petrol şirketlerini, daha pahalı benzin satmak için kasırgayı bir bahane olarak kullanmamaları konusunda uyarmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • Ziyaretçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen burada da zam yapın fırsat bu fırsat
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    daha ıyı gunlerınız
    Cevapla
  • antiabd 1 yıl önce Şikayet Et
    kan emici katil sömürgeci kancik abd
    Cevapla
  • Bir adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Beterin beteri olsunlar inşallah.
    Cevapla
  • Devlet adamı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyadan çalıp bedavaya yakın ürün kullanma döneminiz bitti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR