Yunan Proto Thema gazetesi, Türkiye’nin istihbarat gemisi “Ufuk”un “Argo 22” adlı Yunan-Fransız ortak askeri tatbikatını izlediğini öne sürdü.

Türk savunma sanayiindeki ürünleri yakından takip eden Yunan medyasının gözü bu kez istihbarat gemisi TCG Ufuk'taydı.

Haftalık Yunan Proto Thema gazetesi, Türkiye’nin istihbarat gemisi “Ufuk”un 24 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında orta Ege’de gerçekleştirilen “Argo 22” adlı Yunan-Fransız ortak askeri tatbikatını izlediğini öne sürdü.

'UFUK' YUNAN VE FRANSIZ GEMİLERİNİ İZLEDİ İDDİASI

“Türkler, Yunan-Fransız ortak tatbikatı için casus gemisi Ufuk’u ilk kez Ege’ye çıkardılar” ifadesini kullanan gazete, geminin belirli uzaklıktan “Argo 2022’yi izlediğini iddia etti.

“Ufuk”un Ege’de görülmesi üzerine Yunan silahlı kuvvetlerinin harekete geçtiğini ve Türk istihbarat gemisini dikkatle izlediklerini de belirten Proto Thema şunları yazdı:

“Türk istihbarat gemisi, ‘Sigint’ (Belirli bir hedefin elektronik sinyallerinin toplanması, analizi ve iletişimi ile elde edilen istihbarat) ‘Elint’ (Elektronik sensörlerin kullanımı yoluyla toplanan istihbarat) özelliklerine sahip. Gemideki personelin bir bölümü ise hiç şüphe yok ki, MİT mensupları.”

TÜRKİYE'NİN GÖZÜ KULAĞI OLDU

Kendi savaş gemilerini yapabilen az sayıdaki ülkeden biri haline gelen Türkiye, deniz gücünü artırma yönündeki çabalarını sürdürüyor. Milli güvenliğe yönelik tehditleri anında tespit edebilecek olan TCG Ufuk gemisine 10 tonluk bir helikopter iniş yapabilecek.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • sereflikochisarli 04.10.2022 12:50
    korkunun ecele faydasi yok zamani geldiginde ansizin hallederiz
  • Bayraktar TB-2 03.10.2022 21:35
    Dünyada çok az ordunun sahip olduğu yerli ve mili istihbarat gemisi Türkiye envanterine yeni katıldı. Ne kadar doğru işler yapıyor son 15 yıldır devlet. Bazı kriptolara kalsa pkk-yunan-abd bize mi saldıracak diyor..
  • Deli gadir 03.10.2022 20:29
    Sizin sonunuz geliyor sallangozlar kovboylar sizi kurtaramiyacak siz yuzmeyi ogrenin yoksa linc olacaksiniz sabrimizin sonu geliyor
  • Hdu 03.10.2022 17:41
    Bilemezsiniz anca ön görüyoruz dersiniz ama yakındır yuzmeniz bam bam bam gelecegiz
  • vatansever 03.10.2022 17:21
    gözümüz her daim uzerinizde gıpraşmayın
Daha fazla yorum görüntüle