İsveç ve Finlandiya basını: Erdoğan bizi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de yaptığı konuşmadaki İsveç ve Finlandiya'ya yönelik NATO uyarısı, iki ülkenin basınında geniş yankı uyandırdı. Çıkan haberlerde, Erdoğan'ın kendilerini tehdit ettiği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 13:52 GÜNCELLEME 03.10.2022 14:14 DÜNYA
İsveç ve Finlandiya basını: Erdoğan bizi tehdit etti
İsveç ve Finlandiya basını: Erdoğan bizi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın açılışı dolayısıyla TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda önemli mesajlar verdi.

Türkiye'ye verilen sözlerin tutulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Ülkemize verilen sözler tutulana kadar, bu konudaki ilkeli ve kararlı tutumumuzu koruyacağız" dedi.

İSVEÇ BASINI: NATO ÜYELİĞİNİ DURDURMAKLA TEHDİT ETTİ

İsveç devlet televizyonu SVT, Erdoğan'ın açıklamasını, "Türkiye, yine İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini durdurmakla tehdit ediyor" başlığıyla aktardı.

Haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha İsveç ve Finlandiya'nın savunma ittifakı NATO'ya üyeliğini durdurabileceğini açıkladı. Bu, ülkeler Türkiye'nin taleplerini yerine getirmezse olacak" denildi.

Bir ülkenin NATO'ya başvurusunun onaylanması için tüm üye devletlerin onayının gerektiği hatırlatıldı. Türkiye'nin, İsveç'in üyeliğine açıkça itiraz eden tek ülke olduğuna dikkat çekildi.

Ankara, iadesi talep edilen teröristlerle ilgili işlemlerin yerine getirilmesini istiyor. Öte yandan, "Slovakya, İsveç ve Finlandiya'nın başvurusunu onayladı ve şimdi sadece Macaristan ve Türkiye kaldı" notuna yer verildi.

FİNLANDİYA BASINI: ERDOĞAN BİZİ VE İSVEÇ'İ TEHDİT ETTİ

Finlandiya basınından Savon Sanomat gazetesi, "Erdoğan, bir kez daha Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini engellemekle tehdit etti" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı.

Erdoğan'ın, "Finlandiya ve İsveç'in, vaatlerini yerine getirip getirmediğini yakından takip edeceğiz ve karar elbette parlamentomuza ait" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin, 28 NATO üyesi ülke tarafından onaylandığı, sadece Türkiye ve Macaristan'ın onaylarının eksik olduğu anımsatıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 66 TÜMÜ
  • Fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu iki terör devletini veto et
    Cevapla
  • Kimliksiz şahıs 1 yıl önce Şikayet Et
    Neyse bişey Derdimde oda bende kalsın..
    Cevapla
  • Sinan.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne sandınz ya,,o eski Türkiye mi? Dövmediğine dua edin.
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Isinize gelirse istedigimizi yaparsaniz size bir sans yoksa hainleri rusyaya karsi cepheye yollarsiniz vikinkler
    Cevapla
  • Turan Bıkmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadarki tutumunuz hiçümit vermiyor ama ne kadar ilkeli ve tutarlı olduğunuzu bekleyip göreceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR