Yunan Bakan Dendias: Gerilimin tek sorumlusu Türkiye

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ve Yunanistan arasında Ege Adaları ve bir dizi başlıkta büyüyen krizle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 15:12 GÜNCELLEME 03.10.2022 15:12 DÜNYA
Yunan Bakan Dendias: Gerilimin tek sorumlusu Türkiye
Yunan Bakan Dendias: Gerilimin tek sorumlusu Türkiye

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Atina'nın Ankara ile uluslararası hukuk kapsamında yapıcı bir diyalogtan yana olduğunu ama Türkiye'nin provokasyonlara devam ettiğini ileri sürerek, "Önce Türkiye gerilime son vermeli" diye konuştu.

Dendias'tan provokatif paylaşım: Türk işgaline karşı yanınızdayızDendias'tan provokatif paylaşım: Türk işgaline karşı yanınızdayız

Dışişleri Bakanı Dendias, "Türkiye diyalog isteyip istemediğine karar vermeli, bunun temeli gerilimin azaltılması olmalı. Şu anda artan gerilimin tek sorumlusu Türkiye" ifadelerini kullandı.

Yunan Proto Thema gazetesine konuşan Bakan, Türk yetkililerin gerilimi "asılsız iddialarla ve hatta kişisel hakaretlerle artırdığını" söyledi.

ME OLMUŞTU?

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki Midilli ve Sisam adalarına ABD menşeili zırhlı araçlar sevk etmesi sonrası, Türkiye'nin Yunanistan ve ABD'ye nota vermesi tansiyonu yükseltmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için anlam ifade etmez çünkü gücümüz bunların çok ötesinde ama bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız" demişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • MURAt 1 yıl önce Şikayet Et
    Çakal
    Cevapla
  • Habeş 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin işin biti Türk ler ne sadama ne putinge benzemez tam anlamıyla ölum melekleridir
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR