ABD Ukrayna'ya silah yığmaya devam ediyor! 625 milyon dolarlık yardım

ABD yönetiminden iki üst düzey kaynak, ABD’nin yarın Rusya’ya karşı savunmasına destek olmak için Ukrayna'ya 625 milyon dolarlık ek silah yardımını duyuracağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.10.2022 06:47 GÜNCELLEME 04.10.2022 06:47 DÜNYA
ABD Ukrayna'ya silah yığmaya devam ediyor! 625 milyon dolarlık yardım
ABD Ukrayna'ya silah yığmaya devam ediyor! 625 milyon dolarlık yardım

ABD, Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'yı desteklemek için yeni bir ek savunma yardım paketi sağlamaya hazırlanıyor.

ABD yönetiminden iki üst düzey kaynağa göre, ABD'nin Ukrayna'ya içinde 4 adet "HIMARS" tipi çok namlulu roketatar sistemi, mühimmat, mayın ve mayına dayanıklı araçları içeren 625 milyon dolar değerinde silah ve güvenlik yardımı sağlayacağı belirtildi. ABD'li yetkililer, yardım paketinin resmi olarak yarın açıklanmasının beklendiğini aktardı.

ABD yönetimi ayrıca geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya 18 adet HIMARS tipi çok namlulu roketatar sistemlerini de içeren 1,1 milyar dolarlık yeni savunma yardımı sağlayacağını duyurmuştu. Pakette yüzlerce zırhlı araç, radarlar ve dron sistemleri olduğu aktarılmıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 46 TÜMÜ
  • GELECEK? 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayma Milletinin durumu ülkelerinde siyasi bütünlük sağlanabilecekmi ağlayan çocukların yüzleri nasıl gülücükler saçacak coğrafyamızda barış nasıl yeniden dizayn edilecek.Rusya yönetimi güvenlik koridorunu nükleer güç kullanımıyla oluşturma eğiliminde koridor tampon bölgenin sınırı oda gelişmeler karşısında muamma kısacası Ukraynada oldukça zor durumda siyasi ekonomik olarak cevap bekleyen sorular hergeçengün çoğalmakta bizlerde bu coğrafyanın ülkesiyiz milletiyiz tabiki komşularımız huzur barış hakim olmasını diliyoruz önümüzdeki süreç Ukrayna milleti için oldukça zorlu olacağı düşücesindeyim ekonomik siyasi sosyal yaşam düzeni tahsisi zaman gerektirecek.
    Cevapla
  • hemmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan Amerika savaşı uzatmak için elinden gelen herşeyi yapıyor. Aptal Zelenskiy hala anlayamadı.
    Cevapla
  • Kadikoylu 1 yıl önce Şikayet Et
    Acil acil acil. Türkiye olarak çok acil uzun menzilli nükleer başlıklı balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne ki.. Ypg-pkk ya binlerce tır silah gönderdiler..
    Cevapla
  • Eskimalatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın kendisi birebir savaşa girmediği sürece hangi silahları gönderirse göndersin Rusyayı durduramaz . Zaten durduramadı da Rusya uyduruk bölgeleri önce işgal etti sonra kendisine bağladı. Rusya'nın bu hamlesi ile Amerikanın itibarı yerle bir oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR