Türkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklif

Suriye'deki Rus kuvvetlerinin komutanı General Aleksander Çayko, Türkiye'nin kara harekatı öncesi terör örgütü YPG/SDG'nin sözde Genel Komutanı Ferhat Abdi Şahin'le görüştü. General Çayko, YPG/SDG'ye Moskova'nın teklifini iletti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2022 13:08 GÜNCELLEME 29.11.2022 13:27 DÜNYA
Türkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklif
Türkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklif

Türkiye'nin Suriye kuzeyine yönelik kara harekatı öncesi hareketlilik devam ediyor.

Daha önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla ile görüşen terör elebaşı Ferhat Abdi Şahin (Mazlum Kobani), hafta sonu da Rus General Aleksander Çayko ile görüştü.

Lübnan merkezli Al Mayadeen'in haberine göre; Haseke'yi ziyaret eden General Çayko, bölgede terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG/SDG'nin elebaşı Ferhat Abdi Şahin'le görüşmede Moskova'nın teklifini iletti.

REJİME DEVREDİN ÖNERİSİ

Al Mayadeen'in kendi kaynaklarına dayandırdığı haberde, PKK/YPG'nın sınırda 30 km geri çekilmesi ve o bölgelere Suriye askerlerinin yerleşmesini teklif etti.

Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması! Suriye operasyonuna vurgu yaptı!Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması! Suriye operasyonuna vurgu yaptı!

Reuters'a konuşan Türk yetkili: Kara harekatı için siyasi karar bekleniyorReuters'a konuşan Türk yetkili: Kara harekatı için siyasi karar bekleniyor

RUSYA'NIN ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Merkezi Londra'da bulunan Eş-Şarku'l-Avsat gazetesinin edindiği bilgiye göre ise, Rusya'nın "Türkiye ile Suriye sınır bölgelerini rejim güçlerine teslim etme" ve "Türkiye sınırından 30 km uzağa çekilme" önerisi terör örgütü YPG tarafından reddedildi.

TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG TEL RIFAT'I RUSYA'NIN, MÜNBİÇ'İ İSE ABD'NİN YARDIMIYLA İŞGAL ETTİ

YPG/PKK, 2016 başında Fırat Nehri'nin doğusunda işgal ettiği topraklar ile batısında bulunan Afrin'i karadan birleştirmek için arada kalan bölgeleri ele geçirmeyi amaçladı. Örgüt, böylece Suriye-Türkiye sınırı boyunca kesintisiz hakimiyet kuşağı oluşturacaktı.

Terör örgütü, 2016'nın başında o dönem işgal ettiği Afrin'den, Rusya'nın hava desteğinde saldırılar düzenleyerek Tel Rıfat'ı işgal etti.

İlçenin işgalinde Rusya'nın desteğini alan örgüt, Münbiç'i ise ABD güçlerinin desteğiyle işgal altına aldı.

Suriye'deki iç savaşta Temmuz 2012'de muhaliflerin kontrolüne giren Münbiç ilçesi, Ocak 2014'te ise terör örgütü DEAŞ'ın eline geçti. ABD, DEAŞ'a karşı ortak mücadele bahanesiyle YPG/PKK'nın Münbiç'e girmesini sağladı. Ağustos 2016'da terör örgütü DEAŞ'ın çekilmesiyle ilçede YPG/PKK'nın işgali gerçekleşti.

Türkiye korkusu sardı... Suriye'ye kara harekâtı öncesi yabancı terörist trafiği! Türkiye korkusu sardı... Suriye'ye kara harekâtı öncesi yabancı terörist trafiği!

ERDOĞAN: 30 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta, "Bugünkü Kabine Toplantımızda güvenlik tehditleriyle devam eden harekatları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde verdiğimiz 7 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin sınırlarını 30 kilometre derinliğinde güvenlik şeridi ile koruma altına alma kararımız yaşadığımız her hadiseyle biraz daha güçlenmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK : Haber7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 141 TÜMÜ
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk ve Kürtler kardestir bizleri bunca sene karsi karsiya getirmeye calistilar hatta bu söylentilere inanan dahi cok oldu. Sadece Canakkale savasinda Türk . Kürt , Cerkez , Alevi , ne kadar ayni cografyada yasayan varsa herkes bir oldu hepberaber omuz omuza vererek ayni yolda savasti cogu sehit oldu o halde bu ve bunun gibi kiskirtici ve ayrimci söylemlere ativitelere inanmayin. Bizler biriz hep beraber tek bedeniz. NOKTA
    Cevapla
  • Mardinli Nesrin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili ermeni terör örgütü pkk Kürtlerin düşmanıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu suri daha düne kadar bebek katilini villalarda besledi. Sürekli terörü besledi kanlarında sıkıntı var bu saatden sonra da düzelecek değiller.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu suri daha düne kadar bebek katilini villalarda besledi. Sürekli terörü besledi kanlarında sıkıntı var bu saatden sonra da düzelecek değiller.
    Cevapla
  • Gonder 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum sizin her gün kafanızı kıracağız 50 yıl da olsa 100 yılda bin yılda size devlet yok S kurma kolu sen kimsin de Türkiye seninle anlaşma yapacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR