Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Algı operasyonu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, İngiltere ziyaretinde mesaisini Türkiye'yi şikayet etmek için harcadı. Türkiye'nin Yunanistan dahil tüm komşuları için sorun yarattığını iddia ederek yeni bir skandala daha imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2022 11:12 GÜNCELLEME 29.11.2022 11:12 DÜNYA
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Algı operasyonu
Miçotakis yine Türkiye'yi hedef aldı: Algı operasyonu

Türkiye'ye yönelik provokatif eylemlerine hız veren Yunanistan'dan skandal üstüne skandal gelmeye devam ediyor. İngiltere'ye bir ziyaret gerçekleştiren Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'yi hedefine aldı. Ülkesinde telekulak krizi ile boğuşan lider, Doğu Akdeniz üzerinden Türkiye'yi şikayet etti. ABD ve AB'ye sığındı...

London School of Economics Yunan Gözlemevi'nde katıldığı bir programda konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan Türkiye'nin yaptığı hiçbir şeyi kabul etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Miçotakis, Doğu Akdeniz üzerinden algı oparesyonuna girişti. Yunan ant1news'ta yer alan habere göre, Miçotakis, Gayriaskeri statüdeki adaların silahlandırılmasına karşı çıkan Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenliğini sorguladığını iddia etti. Miçotakis, "Ulusal egemenliğimizin ve egemenlik haklarımızın ihlal edilmesini ve oldu bittiyi kabul etmeyeceğimizi açıkça belirttik" ifadelerini kullanırken ABD ve AB'ye sığındı.

ÖNCE TAHRİK SONRA ALGI OYUNU

ABD'deki müttefiklerini yalnızca Yunan egemenliğinin korunmasında değil, Doğu Akdeniz'deki genel istikrarın da tehlikede olduğuna ikna etmelerinin önemli olduğunu vurgulayan Miçotakis, "Türkiye ile tek farkımız, deniz bölgelerinin sınırlandırılmasıdır ve bu, Türkiye iyi niyet gösterdiği sürece Uluslararası Hukuk temelinde çözülebilir." ifadelerini kullandı.

Göçmenleri dövüp, soyup paralarını ellerinden aldıktan sonra geri ittiklerine yönelik raporları da kabul etmeyen Miçotakis, bu konuda da Türkiye'yi suçladı.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 2
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeden sonra sira sende mico bakalim hangi adada saklanacaksin yoksa abdnin konteynirindami
    Cevapla
  • gercek 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan mico kari gibisin korkudan herkesin arkasina saklaniyon delikanliysan cik aciktan dovus bi koysak abd ye ucucaksin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR