ABD'nin hamlesi sonrası Venezuela'dan açıklama!

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'nin ülkesine uyguladığı petrol yaptırımlarını hafifletme kararını "doğru yöne atılmış adım" olarak nitelendirdi ancak bu adımların "yeterli olmadığını" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2022 11:03 GÜNCELLEME 01.12.2022 11:03 DÜNYA
ABD'nin hamlesi sonrası Venezuela'dan açıklama!
ABD'nin hamlesi sonrası Venezuela'dan açıklama!

Başkent Karakas'ta düzenlenen basın toplantısında konuyu değerlendiren Maduro, ABD yönetiminin petrol ambargosunu hafifletmesine ilişkin, "Şüphesiz doğru yöne atılmış bir adım ancak bunlar petrol sektöründeki tüm tek taraflı cebri yaptırımların kaldırılmasını talep eden Venezuela için yetersiz." ifadelerini kullandı.

Washington'un ülkesine yönelik uyguladığı tek taraflı yaptırımları, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'yı "dünyadaki ekonomik sistemden" çıkarma girişimi olarak nitelendiren Maduro, "Özgür seçim istiyorlarsa, biz de yaptırımsız seçim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Maduro'nun açıklaması, Washington'ın ABD'li petrol şirketi Chevron'un Venezuela'daki üretimi artırmasına ve ülkedeki ham petrolü ABD'ye getirmesine izin verdikten sonra geldi.

ABD tarafından 27 Kasım'da yapılan açıklamada, Venezuela'da tarafların anlaşmasına destek için petrol yaptırımlarını hafifletme kararı alındığı duyurulmuştu.

ABD yaptırımlarının hafifletilmesi kararının ardından petrol devi Chevron ile Venezuela petrollerinin çıkarılması konusunda sözleşme imzalandığı açıklanmıştı.

ABD'NİN VENEZUELA'YA UYGULADIĞI TEK TARAFLI YAPTIRIMLAR

Trump yönetimi, 2017'de Venezuela'ya, ABD mali piyasasında Venezuela Hazine tahvillerinin ticaretini ve Venezuela petrol ve doğal gaz şirketi PDVSA ile iş yapılmasını yasaklayan yaptırımlar uygulamıştı.

Venezuelalı bazı yetkililer de yaptırım listesine alınmıştı.

Biden yönetimi, Maduro hükümeti ve Washington destekli muhalefet arasında Ekim 2021'de askıya alınan müzakerelerin yeniden başlaması için bazı yaptırımları kaldırma kararı almıştı.

KAYNAK : AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Venezuela abdye petrol vermesin biraz dolari bitirmeli yoksa petrolu doyduktan sonra muhalefete destek vererek yine darbe planlari yapacak maduro akilliysa bir damla petrol vermesin yoksa yine karistiracak
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyyy ABD !!!15 Temmuzda "Türkiye'de ihtilal yapamadı" senin çocuklar, Venezuela'da da başaramadın "Özgürlük ve demokrasi" getireceğim numaralarını kimse yemiyor artık..Kore bile seni sallamıyor "hergün füze denemelerinde"..Koskoca ABD yönetimi "İsrail ve siyonist politikaların esiri" durumunda ..Yazık yazık..İpini koparmış boğa gibi hergün bi başka yere kovboy edasında kabadayılık yapıyorsun ama gidişat kötü ABD'nin. Ülkenin parlak geleceğini belki "siyahi" arkadaşlar yeniden inşa edebilir gelecekte kimbilir..
    Cevapla
  • Ali koc 1 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin en kaliteli petrolune sahip venezuala
    Cevapla
  • hojdur ama 1 yıl önce Şikayet Et
    hojdur amma bundan bize nea
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 'ya acıyan hata eder . Amerika acınılmayı hak etmiyor. Amerika Avrupa ile birlikte milyonlarca masum insanları katlettiler bunların hesabını verecekler. Amerika Avrupa büyük şeytan. Venezuela dikkat et .
    Cevapla
  • Oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Maduro kesin bizden.Adamda zaten Konyalı tipi var.Sana bizden başka da dost yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR