Finlandiya'dan Türkiye mesajı: Ne kadar hızlı olursa o kadar iyi

Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Türkiye'nin ülkelerinin NATO üyeliklerini ne zaman onaylayacağını öngöremediklerini ancak erken olmasının iyi olacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 09.12.2022 11:30 GÜNCELLEME 09.12.2022 11:36 DÜNYA
Finlandiya'dan Türkiye mesajı: Ne kadar hızlı olursa o kadar iyi
Finlandiya'dan Türkiye mesajı: Ne kadar hızlı olursa o kadar iyi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ankara'da görüşmesinin ardından Reuters ile yaptığı söyleşide konuşan Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, NATO üyeliklerinin onaylama ile ilgili bir soru üzerine, "Ne kadar çabuk olursa o kadar iyi olur" dedi.

Kaikkonen; Helsinki'nin, NATO üyelik başvurusu yapan Stokholm ile beraber birliğe katılmayı ve yalnız gitmemeyi tercih ettiğini söyledi.

NATO üyesi 30 ülke, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılım protokolünü Temmuz başında imzaladı ancak NATO üyesi ülkelerin parlamentolarının bu protokolleri onaylamaları gerekiyor. Sürecin 1 yıl alması bekleniyor.

Bu iki ülkenin NATO üyeliklerine karşı çıkan Türkiye, İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye'nin terör suçlarından haklarında arama kararı çıkardığı şahısları iade etmesini talep ediyor. Türkiye onay için bu ülkelerin adımlarını yakından izliyor.

Ayrıca bugün Akar ile görüşmesinin ardından Finlandiya basınına online açıklama yapan Kaikkonen, Finlandiya'nın Türkiye'ye bazı silahların ihraç edilmesine izin verebileceğini belirtti.

Ankara daha önce iki ülkenin Türkiye'ye silah ambargosu uyguladıklarını ifade etmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin dediklerini yap ertesi gunu natodasn
    Cevapla
  • Ekin 1 yıl önce Şikayet Et
    Keyfe bak bazi silahlari alabilirmisiz yasagi kaldiracaklarmis. Mukemmel dost olur bunlardan ne kadar ictenler.....
    Cevapla
  • Serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya muhtıradaki şartları yerine getir. Şartları yerine getirmeden havlama
    Cevapla
  • Malkoçoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya kendini düşünüyor.Fakat türkiye'nin yapmasını istediği sözleri es geçiyor.Yani terör e destek vereceğim demek istiyor
    Cevapla
  • Ali su 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunları rus korkusu sardı daha beter olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR