İsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakın

İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, Türkiye'nin Kur'an-ı Kerim yakılma olaylarına aşırı tepki gösterdiğini belirterek, "Üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2023 16:00 GÜNCELLEME 28.01.2023 16:00 DÜNYA
İsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakın
İsveçli siyasetçi: Türkiye üzülüyorsa 100 Kur'an-ı Kerim daha yakın

İsveç Demokrat Partisi milletvekili olan Adalet Komitesi Başkanı Richard Jomshof, Danimarkalı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'teki Türk büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmasına Türkiye'nin sert tepkisinin mantıksız olduğunu söyledi.

Jomshof, ifade özgürlüğünü kısıtlamak isteyenlere sempati duymanın tehlikeli olduğunu belirterek, mevcut İsveç hükümetini eleştirdi.

Başbakan Ulf Kristersson, kendi kanunlarına göre yasa dışı bir eylem olmamasına rağmen Kur'an'ın yakılmasının doğru olmadığını savunmuştu.

"ÜZÜLÜRLERSE 100 KUR'AN DAHA YAKIN"

Sözlerine devam eden Jomshof, Kur'an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğünü kullanmanın yanlış bir yolu olduğunu söyledi ancak Türkiye'nin tepkisinin de abartılı olduğunu belirtti:

"Bunun (Kur'an yakılması) yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Eğer yaparsanız ve üzülürlerse 100 tane daha yakabilirsiniz."

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 506 TÜMÜ
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    ikea mağazalarına kayyum atayalım.
    Cevapla
  • İsmail çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size cezanızı verecek
    Cevapla
  • Hilal 1 yıl önce Şikayet Et
    Begenmeme yok mu bu gazetede
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Soylarının nereden geldiği belli olmayan toplumlar kutsallara değer göstermediği için sürekli tarih sahnesinden silinmiştir hainler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Kanuni Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar kuran ı kerim yakanların hepsinin sonu vahim oldu Allah hiçbir zalimin yaptığını yanına bırakmaz allahın gazabından kurtulamayacak sınız bekleyin
    Cevapla
  • Potpot 1 yıl önce Şikayet Et
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahın adaleti var terazinin neresindesiniz az kaldı göreceksiniz Allahu ekber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR