Zelenski'den uzun menzilli füze talebi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, ülkesinde devam eden savaşta Rus ordusuna karşı daha etkili şekilde mücadele etmek için uzun menzilli füzelere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 09:38 GÜNCELLEME 29.01.2023 09:38 DÜNYA
Zelenski'den uzun menzilli füze talebi
Zelenski'den uzun menzilli füze talebi

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda Rusya-Ukrayna savaşı bağlamında son gelişmeleri değerlendirdi.

Rus güçlerinin 28 Ocak'ta sabah saatlerinde Donetsk bölgesine bağlı Konstantinivka şehrine füze saldırıları düzenlediğini kaydeden Zelenski, saldırı sonucu 3 sivilin öldüğünü, 14 kişinin yaralandığını bildirdi.

Ukrayna'dan F-16 talebi: Almanya kapıyı kapattı, ABD umut aşıladıUkrayna'dan F-16 talebi: Almanya kapıyı kapattı, ABD umut aşıladı

Saldırıda sivillerin yaşadığı konutların hedef alındığını ifade eden Zelenski, Rus kuvvetlerinin söz konusu saldırıyı S-300 füzeleriyle gerçekleştirdiğini aktardı.

Benzer saldırıların önlenmesi ve Rus ordusunun saldırı imkanlarının kısıtlanması için daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını kaydeden Zelenski, "Ukrayna'nın özellikle uzun menzilli füzelere ihtiyacı var" dedi.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    zelenski savaşta aktör...abd rus ortak senaryosunda...hedef ab yi yıkmak
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Lan buda cocuk gibi haaa hep agliyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl savaştan sonra ABD Ukrayna dan ne isteyecek !
    Cevapla
  • Remzi 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kukla kendini bir halt sanıyor rusya isteseydi nasıl istediği zaman şehirin ortasını bombalayabiliyorsa bir gecede her yeri kan gölüne çevirir ama putin hem ab yi hem abd yi dahada zayıflatıyor perişan etti hepsini olan ukrayna halkına oldu
    Cevapla
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakinda yiyecek ekmek bulamiyacaksin hala fuze tank diye dilenci hale geldin biraz gururun varsa ukrayna halkina seviyorsan abd avrupanin agzina bakma otur masaya 5 assa 3 yukari anlas ruslarla yoksa abd avrupa silah vermeyi devam eder halkinizi bitirir yikim icinde kalirsiniz asil dusman abd avrupa kiralik olan ukrayna
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR