İsveç'ten PKK açıklaması: Onlar finanse ediyor

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, terör örgütü PKK/YPG'nin ülkedeki durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2023 21:05 GÜNCELLEME 29.01.2023 22:42 DÜNYA
İsveç'ten PKK açıklaması: Onlar finanse ediyor
İsveç'ten PKK açıklaması: Onlar finanse ediyor

İsveç devlet radyosu SR'ye açıklamalarda bulunan Stenström, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki NATO üyeliği konulu üçlü mekanizma toplantısının yeniden başlaması için gelecek hafta Türkiye ile temasa geçmeyi düşündüğünü söyledi.

Stenström, "Şu anda faydalı ve güven içeren bir görüşme olmayacağı için bir araya gelip görüşmeler yapmak anlamsız olur ve bir ihtimal süreci daha da zora sokar. Fakat, yüz yüze toplantıların devam etmesi için Türkiye tarafı ile gelecek hafta erken bir tarihte temasa geçmeyi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya ile yapılan Daimi Ortak Mekanizma toplantılarının ertelenmesine ilişkin Stenström, "Yapılan yasal olmasına rağmen, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı Kerim yakmak bütün bir dini rencide etmiştir. NATO görüşmeleri için bu hiç olumlu değil, bu üzücü bir durum ve buna yönelik görüşlerimizi aktardık." diye konuştu.

Terör örgütü PKK/YPG hakkında da açıklamalarda bulunan Stenström, Türkiye'nin Finlandiya'dan daha fazla İsveç'e dikkat kesilmesinin nedeni olarak terör örgütü PKK/YPG'nin İsveç'teki para kaynağının daha fazla olmasına dikkati çekti.

Stenström, "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 77 TÜMÜ
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerim biz türk'üz. Her ne olmşsa olmuş bu develt ve kişiler türk milletine hakaret etmişlerdir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara güvenilmez
    Cevapla
  • Müdafa 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç olarak Avrupa olarak siz nasıl bir devletsiniz ya siz insan hakları demokrasi diye nasıl böyle bir şeyle kendinizi savunabiliyorsunuz siz terörist devletten bir farkınız yok terörü finanse eden teröre destek veren terörü kollayan sizlersiniz siz insanlığınızı kaybetmiş varlıklarsınız ya zannetmeyin ki kainatın sahibi sizin başınıza felaket vermeyecek izlere helak etmeyecek sizleri yerle yeksan etmeyecek sizin maske arkasında terörist davranışlarınızdan dolayı biz de Müslümanlar olarak size dua ediyoruz Cehennem ebedi mekanınız olsun en kısa zamanda inşallah...
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    teröri ve teröristleri besleyenleri o beslemeleri onlarıda ıssırır
    Cevapla
  • apollo 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah onlarla başa çıkamazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR