DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Smallwood, Türkiye'de vefat sayısı 2 bin 600 iken yaptığı açıklamada, deprem neticesinde ölü sayısının 8 kat artabileceğini söyledi. Bu da 20 bin civarında kişinin hayatını kaybedebileceği anlamına geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 13:04 GÜNCELLEME 07.02.2023 15:15 DÜNYA
DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?
DSÖ öngörüsünü açıkladı: Türkiye'deki depremde kaç kişi vefat edebilir?

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Avrupa'dan sorumlu üst düzey acil durum yetkilisi Catherine Smallwood, "Maalesef depremlerde hep aynı şeyi görüyoruz. Ölen veya yaralanan insan sayısına ilişkin ilk raporlar önümüzdeki hafta oldukça önemli ölçüde artacaktır" dedi.

Türkiye'de vefat sayısı 2 bin 600 iken Fransız haber ajansı AFP'ye demeç veren Smallwood, Türkiye'deki deprem neticesinde ölü sayısının 8 kat artabileceğini söyledi.

Smallwood, kötü hava koşullarının bölgede tehlikeleri artıracağını da sözlerine ekledi.

İSVEÇLİ UZMAN: CAN KAYBI 10 İLA 15 BİN ARASINDA OLABİLİR

Yine İsveçli afet doktoru Johan von Schreeb, deprem nedeniyle ölü sayısının 10 ila 15 bin arasında olmasını beklediğini kaydetti.

Öte yandan DSÖ, depremler neticesinde Türkiye ve Suriye'de toplam 23 milyon kişinin etkilenmiş olabileceğini açıkladı.

Amerikan Jeolojik Araştırma Merkezi'nden (USGS) deprem uzmanı Alex Hatem de şiddetli depremlerin ardından gelen artçıların önümüzdeki günler, haftalar hatta aylarca devam edebileceğini kaydetti.

Missouri Üniversitesi'nden sismolog Eric Sandvol ise, artçı sarsıntıların zaman içinde azalacağı öngörüsünde bulundu.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Hüseyink 1 yıl önce Şikayet Et
    100 bin kişi ne yazıkki bu rakamlar görülecek o bölgede şehirlerde 13 milyon insan yaşıyordu binalar hep yıkıldı enkaz altında tahminen 130 bin kişi daha var bu benim öngörüm inşallah yanlış çıkar Allahıma yalvarıyorum
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    7. Sure 4. Ayet oku kardeşim
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Sorduk mu
    Cevapla
  • asıl yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben yüzbini bulur diyorum. 6000 bin bina yıkılmış 15 kişi den 90.000 bün kişi eder. Gece olması çok kötü herkes evde?!! Rabbim en az sayıyı naaip etsin.
    Cevapla
  • dgvgd 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun 60 bini sağ çıksa 30 bin civarı vatandaşımızı kaybederiz malesef
    Cevapla
  • Bir vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    1289 arkadaşın dediği doğru. İnşallah binaların çoğu ikinci depremde yıkılmış olsun. Yoksa Türk Devletleri tarihinin en büyük felaketi bu olur.
    Cevapla
  • 1289 1 yıl önce Şikayet Et
    evlerin bir kısmı 2. depremde yıkıldı. 2. depremde evde olan sayısı çok çok azdı. İnşallah dediğiniz gibi olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR