Oxfam ile Red Cross, Türkiye ve Suriye için bağış kampanyası başlattı

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam ve Red Cross (Kızılhaç) Britanya, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye acil destek sağlayabilmek için bağış kampanyası başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 13:25 GÜNCELLEME 07.02.2023 13:54 DÜNYA
Oxfam ile Red Cross, Türkiye ve Suriye için bağış kampanyası başlattı
Oxfam ile Red Cross, Türkiye ve Suriye için bağış kampanyası başlattı

Oxfam'ın internet sitesinde bağış kampanyasına ilişkin yer alan bilgiye göre, Oxfam ekipleri, Türkiye ve Suriye'de 6 Şubat'ta merkezi Kahramanmaraş olan depremlerin ardından en uygun ve hızlı insani yardımı sağlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, kuruluş uluslararası bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya nasıl bağış yapılacağına ilişkin bilgiler, Oxfam'ın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Oxfam'ın yardım kampanyasına ilişkin bilgilendirmesinde, depremin Türkiye'de 1939'dan beri görülen en büyük deprem olduğu belirtilerek, bugün bir Oxfam ekibinin değerlendirme yapmak üzere bölgeye gideceği kaydedildi.

Red Cross (Kızılhaç) Britanya da yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen depremler sonrası "acil bağış" sağlanması için bağış kampanyası başlattı.

Kızılhaç'ın bağış kampanyasına kuruluşun internet sitesi üzerinden katılım sağlanabiliyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde dün saat 04.17'de 7,7, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde; Gaziantep'te de 6,4 ile 6,5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Yıkılan binaların enkazı altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları ikinci gününde devam ediyor.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • MUALLİM 1 yıl önce Şikayet Et
    Aman eksik olun
    Cevapla
  • ..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'ye günahımı bile vermem.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR