AB konferansında Türkiye için saygı duruşu

AB konferansında Josep Borrell’in çağrısıyla Türkiye’deki depremden etkilenenler için saygı duruşunda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2023 14:57 GÜNCELLEME 07.02.2023 14:57 DÜNYA
AB konferansında Türkiye için saygı duruşu
AB konferansında Türkiye için saygı duruşu

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell’in çağrısıyla "Dezenformasyonun Ötesinde: Yabancı Bilgi Manipülasyonu Tehdidine AB Tepkileri" başlıklı konferans öncesi, Türkiye’deki depremden etkilenenler için saygı duruşunda bulunuldu.

DEPREMLERİ HATIRLATTI

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Dış İlişkiler Ofisinin "Dezenformasyonun Ötesinde: Yabancı Bilgi Manipülasyonu Tehdidine AB Tepkileri" başlıklı konferansına katıldı. Borrell konuşmasına, "Bugün toplantımıza hiç alakası olmayan bir konuyla başlamak istiyorum" ifadeleriyle başlayarak, Kahramanmaraş’ta meydana gelen, toplam 10 ili ve Suriye’yi de vuran 7.7, 7.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce binanın yıkıldığını hatırlattı.

1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

“On yıldan fazla süredir görülmeyen bir doğal afet” ifadelerini kullanan Borrell, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, enkaz altında hayatta kalanların bulunması için çalışan kurtarma ekiplerine dikkat çekti. Borrell’in çağrısıyla daha sonra depremzedeler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

KAYNAK : İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR