İtalya depremzedeler için Türkiye'ye sahra hastanesi gönderecek

İtalya Sivil Savunma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci, Kahramanmaraş merkezli depremlerin mağdurlarının faydalanması için bir sahra hastanesi ile donanmadan bir geminin Türkiye'ye gönderileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2023 04:55 GÜNCELLEME 08.02.2023 04:57 DÜNYA
İtalya depremzedeler için Türkiye'ye sahra hastanesi gönderecek
İtalya depremzedeler için Türkiye'ye sahra hastanesi gönderecek

İtalya Sivil Savunma ve Denizcilik Politikaları Bakanı Nello Musumeci, Sivil Savunma Genel Müdürü Fabrizio Curcio ile çalışma toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa Komisyonu ile son saatlerde yapılan toplantılarda İtalya'nın daha fazla yardım yapması kararlaştırıldı." dedi.

Musumeci, buna göre İtalyan donanmasına ait bir geminin, Türkiye'ye sahra hastanesi kuracak İtalyan misyonu ve gerekli yardım malzemeleriyle en kısa sürede yola çıkacağını ifade etti.

Bu arada, Savunma Bakanı Guido Crosetto da öğleden sonra İtalyan Hava Kuvvetlerine ait ikinci bir C130 nakliye uçağının ekipman ve yardım malzemesiyle Türkiye'ye hareket ettiğini açıkladı. İtalyan İtfaiyesi'ne bağlı bir yardım ekibi de sabah saatlerinde Adana'ya ulaşmıştı.

SANREMO MÜZİK FESTİVALİ'NİN AÇILIŞINDA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

İtalya'nın Sanremo kentinde bu yıl 73'üncüsü düzenlenen ve açılışı bu akşam yapılan müzik festivalinde, Türkiye ve Suriye’de Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler de unutulmadı.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın da katıldığı festivalin açılışında, organizasyonun sunucuları Amadeus ve İtalyan şarkıcı Gianni Morandi, deprem felaketinde Türkiye ve Suriye'de yaşamını yitirenleri sahnede 1 dakika sessiz kalarak andı.

Gecede ayrıca sunucu Amadeus, İtalyan kamu yayıncısı RAI kanalının Kızıl Haç, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile ortak düzenlediği depremzedeler için yardım kampanyasını da duyurdu.

KAYNAK : AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 2
  • Morelli 1 yıl önce Şikayet Et
    Alakasi yok turkiye italya iliskileri cok eyi gidiyor ispanyaylada oyle sagolsunlar yardima geliyorlar bunun ardindan siyaset yapilmasin derdimiz buyuk
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi zamanı biz italyaya bir gemi dolusu tıbbi malzeme yardımı yapmıştık. Sanırım onun için bu kadar yardım ediyor italya. Teşekkürler İTALYA. ..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR