Tayvan'dan Türkiye'ye 20 milyon dolarlık deprem yardımı

Tayvan Dışişleri Bakanlığı, yaraların sarılması için Türkiye'ye 20.17 milyon ABD doları tutarında ek yardım yapılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2023 17:45 GÜNCELLEME 22.03.2023 17:45 DÜNYA
Tayvan'dan Türkiye'ye 20 milyon dolarlık deprem yardımı
Tayvan'dan Türkiye'ye 20 milyon dolarlık deprem yardımı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ve çevre illerde de büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından Tayvan'ın Türkiye'ye yardımı sürüyor. Tayvan Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Yui, bugün gerçekleştirilen basın toplantısında Tayvan’ın yardımlarının devam ettiğini belirterek, farklı kurumlara verilmek üzere Türkiye’ye toplamda 20.17 milyon ABD doları tutarında ek yardım yapacaklarını ifade etti. Yui, Tayvan hükümetinin belirlediği bu yardımın 1.17 milyon dolarlık kısmının Ankara Büyükşehir Belediyesine verileceğini, bunun depremzedelere hazır gıda sağlamak üzere mobil gıda kamyonu satın alınması için kullanılacağını söyledi. Detaylı bir yardım planı yaptıklarını vurgulayan Yui, "Türk Kızılay'ına ise mobil mutfak, mobil çamaşırhane ve mobil duş römorkları satın alınması için 5 milyon ABD doları vereceğiz. Türkiye Engelliler Derneği'ne de gezici hastane koğuşları ve tekerlekli sandalyeler satın alması için 5 milyon ABD doları destek sağlayacağız. Maddi yardımın geri kalan 9 milyon dolarlık kısmını da Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği'ne (SGDD-ASAM) göndererek onların deprem bölgelerinde sınıflar ve gezici klinikler inşa etmelerine yardımcı olacağız" diye konuştu.

"İyi niyetiniz ve dostluğunuz sonsuza kadar kalbimizde kalacak"

Basın toplantısına Türkiye’yi temsilen katılan Taipei Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi Muhammed Berdibek de Tayvan halkının Türkiye’ye yardımları için teşekkür etti. Berdibek, "Tayvan halkını gerçekten takdir ediyorum. İyi niyetiniz ve dostluğunuz sonsuza kadar kalbimizde kalacak" dedi.

Tayvan'dan Türkiye'ye yardım yağdı

Tayvan Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ertesi günü bölgeye 90 kişilik kurtarma ekibi göndermiş, ilerleyen günlerde de arka arkaya toplam 50 kişilik kurtarma ekibi yollamıştı. Tayvan hükümetinin başlattığı Türkiye’ye nakdi yardım kampanyasına 1 ay içinde 38.4 milyon ABD doları bağışlayan Tayvan halkı ayrıca, 400 ton ihtiyaç malzemesini de Taipei Türk Ticaret Ofisi ve Tzu Chi Vakfı aracılığı ile Türkiye’ye göndermişti.

KAYNAK : İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    TAYVAN, bizim siyasetçilerimiz gitmese de; yanlarında durmasa da DOST bir ülke. Bu dostluk karşılık bulmalı.. Onların kapısını çalan en büyük afet riski ÇİN İŞGALİ ... ÇİN Kırım gibi işgali..Ekonomisini, fabrikalarını kendi elleri ile tahrip etmek yerine DEPREM bölgesinde veya KIBRIS ta yer gösterelim de YONGA/CHİP fabrikalarını burada kurup çalıştırabilsinler... SESİMİ duyan var mı???
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    keşke afada verseydiniz
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Tesekkurler...
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler Tayvan! Tayvan depreme dayanıklı bina hakkında Japonlar kadar teknik bilgi mevcut! Tayvanın stratejik önemini bizdeki bazı sivri zekalılar hala anlamış değiller bugün en gelişmiş çipleri 3 nm TSCM üretiyor! Dinsiz innançsız ateist Konunist çinliler 2020 senesinde 350 Milyar USD değerinde yurt dişından çip ithal etmiştir ve onun için Tayvan adasının Teknolojisini göz dikmiş!
    Cevapla
  • keamu 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR