İtalya'da mahkumlara işkence yapan 23 polis açığa alındı

İtalya'nın Biella kentindeki cezaevinde 3 mahkuma işkence yaptıkları gerekçesiyle 23 cezaevi polisi görevden uzaklaştırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2023 02:38 GÜNCELLEME 24.03.2023 02:38 DÜNYA
İtalya'da mahkumlara işkence yapan 23 polis açığa alındı
İtalya'da mahkumlara işkence yapan 23 polis açığa alındı

İtalyan ANSA ajansının adli makamlara dayandırdığı haberinde, Biella cezaevinde 23 polisin 3 mahkuma işkenceye varan kötü muamelelerinden ötürü ön duruşma hakiminin kararıyla görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Polislerin, "aşırı fiziksel acı veren acımasız yöntemler kullanmakla" suçlandığı ifade edildi.

Biella cezaevindeki durumu inceleyen savcılığın, söz konusu cezaevinde diğer görevlilerin de suç ortaklığı yaptığına ve genel bir baskı ortamının bulunduğuna ilişkin destekleyici unsurlara ulaştığı ifade edildi.

Ön duruşma hakimi, 6 Şubat'ta savcılığın talebi üzerine ihtiyati tedbir kapsamında işkenceye karıştığı tespit edilen 27 cezaevi görevlisi hakkında ev hapsi uygulanmasına karar vermişti.

Ülkede, COVID-19 salgınının başladığı 2020'de cezaevlerinde salgın tedbirlerinin protesto edildiği gösterilerde olaylar çıkmış ve 12 mahkum hayatını kaybetmişti. Bu olayların bastırılması sırasında mahkumlara şiddet uyguladığı ve kötü muamelede bulunduğu tespit edilen 52 cezaevi polisine, 2021'de yürütülen tahkikat neticesinde görevden uzaklaştırma cezası verilmişti.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR