Başkent Moskovo'ya İHA'larla saldırı: Putin'den açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) Moskova'ya saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Putin, söz konusu girişimi, "terör saldırısı" olarak bitelendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.05.2023 11:18 GÜNCELLEME 30.05.2023 16:35 DÜNYA
Başkent Moskovo'ya İHA'larla saldırı: Putin'den açıklama
Başkent Moskovo'ya İHA'larla saldırı: Putin'den açıklama

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Moskova'ya yapılan İHA saldırılarına ilişkin açıklamada, "Kiev rejimi bu sabah Moskova'daki nesnelere İHA'larla terör saldırısı yaptı" ifadesi kullanıldı.

TÜM İHA'LAR VURULARAK DÜŞÜRÜLDÜ

Saldırıya 8 uçak tipi İHA'nın katıldığı kaydedilen açıklamada, tüm İHA'ların vurulduğu bildirildi. 3 İHA'nın elektronik harp araçlarıyla hedeflerinden saptırıldığı ve kontrolünü kaybettiği aktarılan açıklamada, "Moskova bölgesinde de Pantsir-S hava savunma füze sistemiyle 5 İHA vuruldu" ifadesine yer verildi.

UKRAYNA VE PUTİN'DEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Ukrayna'nın Moskova'ya düzenlenen İHA saldırısıyla ilgisi olmadığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İHA saldırısının "terör eylemi" olduğunu söylerken, Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise, "Saldırının, Ukrayna'daki karar alma merkezlerinden birine gerçekleştirdiğimiz başarılı saldırıya yanıt olarak Kiev rejimi tarafından yapıldığı son derece açık" dedi.

Sabah saatlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'ya İHA'lar ile saldırılar düzenlenmiş, İHA'lardan kopan parçalar binalarda ve çevrede hasarlar oluşturmuş.

KAYNAK : AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • eski türk 9 ay önce Şikayet Et
    Kivi burmak normal, Moskiva ya saldirmak teror
    Cevapla
  • Gerçekler 9 ay önce Şikayet Et
    Zelenski yahudisi çok fena kaşınıyor. Üstelikte de Bayraktar SİHA ya benziyor bunlar. ABD nin gazıyla tehlikeli sularda yüzüyor. Yakında Rusya olu atomik parçalarına böler. Bir yahudinin Ukrayna ülkesini ne hale getirdiğini bütün dünya net olarak görüyor işte. FETÖ yahudi beslemeleri diye bizim ülkemizi bu hale getirecekti. Allah izin vermedi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR