Gazze'yi bombalayan dronların elektronik parçalarını 'Fransa gönderdi' iddiası

Fransa'nın, işgalci İsrail'in Gazze'yi bombalamak için kullandığı dronların yapımında kullanılan elektronik parçaları gönderdiği iddia edildi. Fransa, iddiaya konu olan firmanın hisselerinin yüzde 26'sını elinde tutuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2024 23:33 GÜNCELLEME 18.06.2024 23:34 DÜNYA
Gazze'yi bombalayan dronların elektronik parçalarını 'Fransa gönderdi' iddiası
Gazze'yi bombalayan dronların elektronik parçalarını 'Fransa gönderdi' iddiası

Disclose araştırma sitesinin haberine göre İsrail, Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında dronlar da kullandı.

İSRAİL BU DRONLARLA GAZZE'DE EN AZ 8 KATLİAM GERÇEKLEŞTİRDİ

Farklı sivil toplum kuruluşlarının raporları ve İsrail ordusunun açıklamalarına göre, o tarihten bu yana İsrail ordusu dronlarla Gazze'de sivil halka yönelik en az 8 kez ölümcül saldırı gerçekleştirdi.

SÖZ KONUSU PARÇALAR HERMES 900 TİPİ İÇİN KULLANILIYOR

Fransız Disclose sitesi, elde ettiği onlarca gizli belgeye dayanarak, savunma sanayi sektöründe faaliyet gösteren Fransız Thales firmasının yakın zamanda Hermes 900 tipi dron modelleri için kullanılan elektronik parçaları İsrail'e ihraç ettiğini ileri sürdü.

Hermes 900 tipi dronların, İsrail ordusunun envanterinde başat bir konumu bulunuyor.

Fransız Thales grubunun parça gönderdiği bu dronların, Gazze'de bombardımanlar sırasında kullanıldığından şüphelenildiği de iddia edildi.

Fransız devleti, Thales firmasının hisselerinin yüzde 26'sını elinde tutuyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    Çocuk bebek demeden masum insanları aç susuz bırakıp katleden organlarını diri diri gaspeden eli kanlı siyonist katil yahudi cemati yeryüzünde hem katil hem savcı.yahudinin,hıristiyanın iyisi olmaz iyi olsalar kâfir olup Allah'a şirk koşup masum insanları katletmezlerdi.Hak geldi batıl zail oldu.Allah katında din islam olup islamiyetde ruhbaniyet din adamı sınıfı olmayıp mesaj insanadır
    Cevapla
  • TAHİR SAYLAN 3 ay önce Şikayet Et
    Allah hepinizi helak etsin din düşmanları kâfirler siyonist işgalciler ve destekçileri gün gelecek zafer Filistin'in olacak Kudüs özgür olacak zalimler kahrolacaktir
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 3 ay önce Şikayet Et
    bunların hepsi it, ümet uyumaya devam
    Cevapla
  • mustafa 3 ay önce Şikayet Et
    Afrika'da yaptıklarını düşününce bunu da yapmıştır Fransa.. Haçlı değil mi.. Tek düşmanları müslümanlar..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR