Netanyahu’nun konuşmasının ardından peş peşe patlama sesleri! Hedefte Nasrallah vardı

Son dakika haberi: İsrail Başbakanı Netanyahu’nun BM’deki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. İsrail medyası hedefte Nasrallah'ın olduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 19:49 GÜNCELLEME 27.09.2024 19:59 DÜNYA
Netanyahu’nun konuşmasının ardından peş peşe patlama sesleri! Hedefte Nasrallah vardı
Netanyahu’nun konuşmasının ardından peş peşe patlama sesleri! Hedefte Nasrallah vardı

Başkent Beyrut'un güney bölgesinde yaklaşık 10 patlama sesinin ardından dumanlar yükseldi.

Patlamalar, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan sonra gerçekleşti.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesindeki Hureyk Mahallesi'nin bir dizi hava saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.



HEDEFTE NASRALLAH VARDI ANCAK KURTULDU

İsrail ordusu Hizbullah'ın merkez karargahlarının hedef alındığını açıkladı. İsrail medyası hedefte Nasrallah'ın olduğunu ancak saldırıdan kurtulduğunu yazdı.

'EŞİ GÖRÜLMEMİŞ SALDIRI'

Hizbullah televizyonunda saldırı hakkında, "Eşi görülmemiş bir saldırıydı. İsrail sınırı olmayan bir çılgınlık içinde." ifadelerine yer verildi.

LÜBNAN BAŞBAKANINDAN AÇIKLAMA!

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, ilk belirlemelere göre İsrail'in başkent Beyrut'a düzenlediği bir dizi hava saldırısının çok fazla can kaybına yol açtığını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere New York'ta bulunan Başbakan Mikati, yaptığı yazılı açıklamada, "Elde edilen verilere göre, düşman İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine düzenlediği bir dizi hava saldırısı çok fazla can kaybına yol açtı." ifadelerini kullandı.

Lübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn ile bir telefon görüşmesi yaparak bilgi edindiğini aktaran Mikati, "Yeni saldırı, düşman İsrail'in uluslararası ateşkes çağrılarıyla ilgilenmediğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası toplumun sorumlulukları doğrultusunda İsrail'i durdurması gerektiğine işaret eden Mikati, İsrail'in Lübnan'a yönelik soykırım savaşını durdurması talebinde bulundu.

Lübnan'ın resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail savaş uçaklarının, Dahiye bölgesini bombardıman çemberine alarak, Dahiye bölgesindeki Burc el-Baracine ve havalimanı yolundan Hureky Mahallesi'ne kadar birçok binayı bombaladığı aktarılmıştı.

773 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hizbullah'la 8 Ekim'den beri kontrollü çatışmalara devam eden İsrail ordusu, 23 Eylül’de Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Lübnan makamlarına göre, şiddetlenen hava saldırılarında 773 kişi ölürken, bombardıman nedeniyle ülke içerisinde 150 bine yakın kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise İsrail ordusu tarafından ülkenin güney ve doğu bölgelerine yönelik devam eden yoğun bombardımana karşı füzeli saldırılarla karşılık veriyor. İsrail tarafında çoğunlukla ordu üslerini hedef alan bu saldırılarda büyük bir hasar açıklanmadı.

Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, Suriye'ye göç edenlerin de olduğu belirtiliyor.



Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Murat76 5 dakika önce Şikayet Et
    Osmanlı batıya sefere çıkmadan önce yönünü doğuya çevirip arka bahçesini temizleyip ondan sonra sefere çıkardı. Bizim gavurumuz israilden beter, arkadan vurmak için fırsat kolluyor, kanunlarımız kendi polisimizi, kadınlarımızı koruyamıyor, idam yok, suç işleyenin yanına kar kalıyor. İnsanımız birlik içinde değil, tek yumruk olamıyoruz. Yoksa balyoz gibi ineriz Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Yasin GÜÇLÜ 6 dakika önce Şikayet Et
    Ulislararasi komu aoyundan israile karşı bir adim atilmasini beklemek kadar sacma bir dusunce yok malesef.. musluman dunyasi kendi basinin car3sine bakacak gerekirse baslarindaki kukla yoneticileride iclerindeki hainleride temizleyip ondan sonra israili haritadan silecek.. bununda otesinde birlik olabilme icin once bir lider belirlenip ona itaat icinde olmak lazim.. o da muslumanlarda yo
    Cevapla
  • Dadaşım 7 dakika önce Şikayet Et
    Bu ülkenin askeri yok mu bu nasıl iş hava saldırısında nasrallah kurtulmuş acaba inanalım mı
    Cevapla
  • Misafir 7 dakika önce Şikayet Et
    Aşağlık netenyahu adi köpek
    Cevapla
  • Nesa 19 dakika önce Şikayet Et
    İran'ın Ortadoğu'daki Misyonu tekrar ortaya çıkmış oldu İran hizbullah'a piyon olarak kullanıyor Müslümanların yok edilmesine göz yumuyor Hizbullah vurulurken İran Neden hala sessiz duruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR