Pakistan Başbakanından Hindistan'a gözdağı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, "Hindistan'ın herhangi bir saldırganlığına kararlı şekilde karşılık verileceğini" söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.09.2024 20:02 GÜNCELLEME 27.09.2024 20:02 DÜNYA
Pakistan Başbakanından Hindistan'a gözdağı
Pakistan Başbakanından Hindistan'a gözdağı

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu toplantıları nedeniyle New York'ta bulunan Şerif, BM Genel Kurulu kürsüsünde konuşma yaptı.

Konuşmasına İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve Ukrayna'daki savaşın yanı sıra Asya ve Afrika'daki çatışmaları hatırlatarak başlayan Şerif, yeni bir dünya düzeninin yaklaştığına işaret etti.

Hindistan'ın idaresindeki Cammu-Keşmir'e ilişkin de açıklamalarda bulunan Şerif, Hindistan'ı, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) Cammu-Keşmir halkının kendi kaderini tayin edebilmesi için referandum öngören kararını uygulamamakla" suçladı.

Şerif, "Hindistan, Müslüman çoğunluğu azınlığa dönüştürmek için bu bölgeye yabancıları yerleştiriyor." diye konuştu.

Pakistan'ın "Hindistan'ın herhangi bir saldırganlığına kararlı şekilde karşılık vereceğini" ifade eden Şerif, "Kalıcı barışın sağlanması için Hindistan'ın almış olduğu tek taraflı ve yasa dışı tedbirleri geri çekmesi gerekmektedir." dedi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Son yıllarda etkisi artan iklim değişikliğine de değinen Şerif, ülkesinde iki yıl önce yaşanan sel felaketini hatırlattı.

Ülkesinin seller dolayısıyla 30 milyar dolar zarara uğradığını söyleyen Şerif, her yaz daha da artan sıcakların yeni krizleri tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

Şerif, "Pakistan küresel karbon emisyonlarının yüzde 1'inden daha azına sebep oluyor ancak bizim hiçbir hatamız olmadığı halde çok ağır bir bedel ödedik." değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    nükleer gücü bulunan Pakistan Hindistan a tepki vereceğine Gazze yi sahiplen
    Cevapla
  • Arife gerekmez tarif 35 dakika önce Şikayet Et
    Gazze'ye Pakistan duyarlı zaten kaldiki Hindistan Pakistan için birinci tehdit unsurudur nasıl oluyor yani bizim Yunanistan'a tepki verdiğimiz gibi hatta daha fazlası boştan yorum yapmayalım kişi ilişkileri bile boyleki bu şahıslar devlet yönetiyor biraz dikkat
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR