Avusturya'dan Çin'e ve Rusya'ya çağrı

Avusturya Dışişleri Bakanı Michael Spindelegger, Rusya ve Çin'e "BM Güvenlik Konseyi'nin Suriye'ye ilişkin alacağı kararı veto etmekten vazgeçmeleri" çağrısında bulundu.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.02.2012 17:26 GÜNCELLEME 07.02.2012 17:26 DÜNYA
Avusturya'dan Çin'e ve Rusya'ya çağrı
Avusturya'dan Çin'e ve Rusya'ya çağrı

Basına yazılı açıklama yapan Spindelegger, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olarak Rusya ve Çin'in sorumluluklarını ve yükümlülüklerini adil olarak yerine getirmesi gerektiğini belirterek, Rusya ve Çin'in veto kararının Suriye'deki muhaliflerin özgürlük mücadelesine indirilmiş büyük bir darbe olduğunu söyledi.

Arap Birliği'nin Suriye krizi konusunda BM Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar tasarısının "desteklenmesi gerektiğini" savunan Spindelegger, Rusya ve Çin'in karar tasarısını veto etmelerinin hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Suriye halkının cesaretle yürüttüğü özgürlük mücadelesinde yalnız bırakılamayacağını belirten Spindelegger, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın uluslararası baskıyı hissetmesi halinde ancak politikasını değiştirebileceğini kaydetti.

Uluslararası camianın uygulayacağı ortak baskılarla Esad'ın "doğru yola getirilebileceğini" savunan Spindelegger, "Ancak bu şekilde Suriye'de akan kanın son bulacağını ve Suriye halkının özlediği demokrasi ve hukuk devletine giden yolun açılacağını" belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'ye yaptığı resmi ziyaretin önemli olduğunu ifade eden Spindelegger, "Bu ziyaretin Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki veto kararını bir kez daha düşünmesine vesile olması yolundaki umudunu koruduğunu" söyledi.

Spindelegger, Suriye yönetimine de Humus başta olmak üzere köy ve kentlere yönelik askeri operasyonlara derhal son vermesi çağrısını yineledi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR