LGS tercihleri başladı! MEB LGS tercih kılavuzu ve başvuru ekranı...

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçları açıklandı. LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin liselere yerleştirmeleri için tercih süreci de başlayacak. Peki LGS tercihleri ne zaman yapılacak? MEB LGS tercih süresi nasıl işleyecek?

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 08:51 GÜNCELLEME 04.07.2022 08:52 EĞİTİM ÖĞRETİM
LGS tercihleri başladı! MEB LGS tercih kılavuzu ve başvuru ekranı...
LGS tercihleri başladı! MEB LGS tercih kılavuzu ve başvuru ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi için sonuçları açıldı. Sonuçlarını öğrenen öğrenciler için sırada tercih süreci olacak. Puan ve sıralamalarına göre istedikleri okulları ve bölümleri tercih edecek adaylar, MEB tarafından yayınlanacak olan tercih ve yerleştirme kılavuzunu bekliyor. Peki LGS tercih kılavuzu ne zaman yayınlanır?

LGS tercihinde nelere dikkat edilmeli? Madde madde uyarılar ve tercih işlemleri...LGS tercihinde nelere dikkat edilmeli? Madde madde uyarılar ve tercih işlemleri...

LGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu "http://meb.gov.tr"den yayımlandı. Yerleştirme sonuçları 25 Temmuz'da açıklanacak.

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

LGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercihleri 4-20 Temmuz 2022 tarihleri arasında yapılacak.

LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Merkezi yerleştirme; merkez sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları/proje okulları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezî sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Öğrenciler, sınavla öğrenci alan okullar listesinden 10 okula kadar tercih yapabilecek.

Öğrenciler, Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotuyla istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke düzeyinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek.

LİSE KONTENJANLARI VE OKULLARIN YÜZDELİK DİLİMLERİ AÇIKLANDI

2022 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları paylaşıldı. Öğrencilere kolaylık sağlamak için tercih rehberleri de hazırlandı. Kontenjan tablolarının yanı sıra 2021'de söz konusu okullara sınavla yerleştirmede oluşan en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimler de açıklandı.

Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini, okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek. Ayrıca yerel yerleştirme çerçevesinde sınavsız öğrenci alan okulların kayıt bölgelerine göre tercih tabloları da açıklandı.

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR