DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak?

DHBT sonuçları için geri sayım devam ediyor. KPSS DHBT Sınavı, ÖSYM tarafından belirlenen okullarda 27 Kasım tarihinde gerçekleştirildi. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı sonuçları adaylar tarafından sorgulanıyor. Gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne çevrildi. Peki DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 19.12.2022 16:38 GÜNCELLEME 19.12.2022 16:38 EĞİTİM ÖĞRETİM
DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak?
DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak?

DHBT sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrildi. DHBT sınavına 30 ilden 150 bin aday katıldı. Adaylara 40 soruyu 60 dakikada çözmeleri için süre tanındı. Sınav saat 10.15'te başladı. Saat 10.00'dan sonra sınav binalarına kimse alınmadı. Şimdi gözler ÖSYM'den gelecek habere çevrildi. Peki DHBT sonuçları açıklandı mı? KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS DHBT SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

KPSS DHBT Sınavı 2022 soruları ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı. Sınava katılan adaylar, temel soru kitapçığında verilen sınav sorularının tamamına 27 Kasım’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişim sağlayabilecek.

ÖSYM’den gelen açıklamayla temel soru kitapçığı görüntüleme süreci 7 Aralık saat 23.59’da son bulacak.

DHBT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

DHBT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS DHBT Sınavı sonuçları, yayımlanan 2022 ÖSYM sınav takvimi bilgilerine göre 16 Aralık tarihinde açıklanacak.

DHBT SINAVI DETAYLARI

Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı, KPSS oturumlarında n biridir. Din hizmetlerinde çalışacak personelin belirlenmesi için yapılan sınavın sonunda alınan puanlara göre atama süreci başlayacak. 

Din işleri Başkanlığında din görevlisi olarak çalışmak isteyen lisans mezunu adaylar KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Testleri ile birlikte Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavına katılmak zorundadır.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR