LGS başvuruları başladı mı? 2023 LGS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

LGS başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak soruları internette araştırılıyor. Binlerce ortaokul öğrencisi, Liselere Geçiş Sistemi sınavı başvuru tarihlerini sorguluyor. Ortaokul son sınıf öğrencilerinin katılım sağlayacağı LGS, MEB tarafından düzenlenecek. Peki LGS başvuruları başladı mı? 2023 LGS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2023 17:13 GÜNCELLEME 06.04.2023 17:13 EĞİTİM ÖĞRETİM
LGS başvuruları başladı mı? 2023 LGS başvurusu nereden, nasıl yapılır?
LGS başvuruları başladı mı? 2023 LGS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

LGS başvuruları için heyecan giderek artıyor. İstediği okulda eğitim almak isteyen 8. sınıf öğrencileri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için hazırlıklarına devam ediyor. Yayımlanan 2023 LGS kılavuzu ile gözler başvuru tarihlerine çevrildi. Peki LGS başvuruları başladı mı? 2023 LGS başvurusu nereden, nasıl yapılır?

LGS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Bu yıl yapılacak LGS, 4 Haziran 2023 tarihinde uygulanacak. LGS başvuru tarihleri hakkında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklama yaptı.  Bakan Özer LGS sınavı başvurularının 3-13 Nisan tarihinde alınacağı bilgisini paylaştı.

LGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

2023 LGS BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

LGS başvurusu için herhangi bir şey yapılmayacak. Öğrenciler, 3 Nisan 2023 tarihinden sonra merkezi sınav başvurularına dair bilgilerini e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görebilecekler.

Başvuru işlemleri elektronik ortamdan yapılacağı için bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildirmek zorundadır. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) 13 Nisan 2023'e kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklar. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacak.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yayımlanan LGS kılavuzu bilgilerine göre LGS sonuçları 26 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları https://www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek.

Sınavın birinci oturumu saat 09.30'da başlayacak. LGS birinci oturumda  Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplamda 50 soru sorulacak. İkinci oturum ise saat 11.30'da başlayacak. 2. oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden 40 soru sorulacak.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR