Bilimin adresi Teog şampiyonlarını bekliyor

Bilimin adresi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, TEOG şampiyonlarını davet ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2016 14:10 GÜNCELLEME 15.07.2016 18:35 EĞİTİM
Bilimin adresi Teog şampiyonlarını bekliyor
Bilimin adresi Teog şampiyonlarını bekliyor

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, okullarını seçecek talebelere sıcak bir yuva, sıra dışı hediyeler ve başarmanın gelenek olduğu bir eğitim hayatı vaat ediyor.

BİLİMİN ADRESİ

Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek” eğitim kurumu olan Kartal AİHL, 2016 yılında da öğrencileri tarafından hazırlanan araştırma projeleriyle yarışmalara damgasını vurdu. Kartal AİHL öğrencileri ABD’den Bahreyn’e kadar uzanan geniş bir coğrafyada uluslararası yarışmalarda ve bilimsel etkinliklerde ülkemizi başarıyla temsil etti. 2015-2016 eğitim-öğretim yılına 'BİLİM SEYYAHLARI'  projesi ile başlayan KAİHL öğrencileri başta TÜBİTAK olmak üzere farklı kurumlarca düzenlenen yarışmalarda da onlarca ödülün sahibi oldu.  Matematik, fen bilimleri, bilgisayar ve sosyal bilimlerde büyük başarılara imza atan Kartal AİHL’nin bu yıl ödül aldığı yarışmaların bazıları şu şekilde: 

Yarışmalarda elde edilen başarıların yanı sıra Kartal AİHL bilim şenliğine ev sahipliği yapmanın da gururunu yaşıyor. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK tarafından desteklenen ‘Bilim Seyyahları’ projesi binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. KAİHL öğrencileri fen bilimleri alanında hazırladıkları deneyleri ve projeleri sergileyerek bilimin eğlenceli yönüyle ziyaretçileri tanıştırdılar. TÜBİTAK tarafından 2016-2017 eğitim yılında da destek almaya hak kazanan ‘Bilim Seyyahları’ projesi bilime meraklı, bilimin eğlenceli yönüyle tanışmayı isteyen yeni öğrencileri bekliyor. 

HAZIRLIK SINIFI ve PROJE OKULU

Kayıt yaptıracak talebeler, hazırlık artı 4 yıl eğitim görüyor. Bu süreç içerisinde temel hedef, İngilizce ve Arapça öğreniminin üniversite dönemine ertelenmeden tamamlanmasıdır. Öğrenciler, teorikten çok pratiğe yönelik bir sistemle, yurtdışı eğitim ve yabancı öğretmen imkânlarıyla, teknoloji ve doküman altyapısı eşliğinde isteğe bağlı olarak yatılı eğitim alabilecekler. Hazırlıkta İngilizce'nin yanında Arapça programı da uygulayan Kartal AİHL, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Proje Okullarındandır. 

IGCSE ve IB

Kartal AİHL 20 Haziran 2014'de uluslararası programlardan Cambridge IGCSE (Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası) akreditasyonunu alan tek devlet okulu oldu. Birçok branşta temel ve genişletilmiş çalışmalar seçeneği sunularak değişik beceri düzeylerinin gereksinimlerini karşılayan Cambridge IGCSE eğitimini tatbik eden okul, bu programdan ilk mezunlarını verdi.

IGCSE dersleri, bilgiyi anımsama, problem çözme, inisiyatif alma, takım çalışması ve sorgulama becerileri kazanma gibi hayat için gerekli eğitsel becerileri geliştirmesi ile tanınır. Okulumuzda bir üst basamak olarak kurgulanan IB (IBDP) Uluslararası Bakalorya eğitimi ise sosyal ve akademik yaşam için iyi bir temel oluşturur.

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, adaylık sürecini Mart 2016’da tamamlayıp IB (Uluslararası Bakalorya) programını uygulama yetkisini alarak başarılarına bir yenisini daha eklemiştir.

Okulların uluslararası ortak bir müfredat çerçevesinde eğitim yapması ve bu eğitimin tüm dünyada üniversitelere girişte bir kıstas olarak belirlenmesi temeline dayanan Bakalorya sistemi, 1968’ten beri Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IBO) tarafından gerçekleştirilmektedir. 

Dünyada kabul gören en etkin, en akılcı, en işlevsel eğitim programı olan IB, 16-19 yaş arası öğrenciler için tasarlanmış iki yıl süren bir programdır. IB diplomasını almaya hak kazanan öğrenciler, uluslararası programlarda seçkin üniversitelerde tanınan gözde bir diplomaya sahip olmaktadır. Dünya çapındaki saygın üniversiteler, IB diplomasına sahip yüksek puanlı öğrencileri bünyelerine katmak için çok çeşitli fırsatlar ve olanaklar sunmaktadır. 

IB diploma programını uygulayacak olmanın haklı gururunu yaşayan Mitat Tekçam, ‘’Uluslararası okul olma yolunda temel basamakları kat etmiş olmaktan mutluyuz. Katkısı olan tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.’’ dedi. Programın uygulanabilmesi için gereken ölçütleri tamamladıklarını belirten Tekçam sözlerine şöyle devam etti :‘’Programın gerekliliklerinden olan Kütüphane, Fizik, Kimya, Biyoloji ve BT laboratuvarları en son sistem ve materyallerle donatıldı. Kütüphanemizin yabancı kaynakları zenginleştirildi, farklı yazar ve ülkelerden birçok kaynak eklendi. IB programı, okulumuzda İngilizce olarak uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz hazırlık sınıfında verilen yoğun İngilizce eğitiminden sonra 9. ve 10. sınıfta IGCSE programına dâhil olmakta, 11. ve 12. sınıfta ise IB Diploma Programına geçebilmektedir. Araştırmacı, eleştirel düşünen, iletişim kurabilen, risk alabilen, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, dengeli bireyler yetiştirmeyi hedefleyen IB programı, sosyal ve kültürel başarılarıyla da ön plana çıkmayı başarmış Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinin öğrenci profili ve eğitimiyle uyumlu olduğu için öğrencilerimizin bu programda üst düzey başarı göstereceği kanaatindeyiz.’’ 

BİRİNCİLERİN OKULU

Akademik başarıları ile adından senelerce söz ettiren Kartal Anadolu İHL, ilk mezunlarını 1993 yılında verdi. Bu sene Sadık Ünay'ın Öğrenci Yerleştirme Sınavı'nda (ÖYS) ilk yüze girmesi, bundan sonraki yıllarda gelecek olacak başarıların habercisi gibiydi. Bir yıl sonra, 1994 ÖYS'de talebelerden Mustafa Önder Kıyıklık Fen-Matematik alanında Türkiye birincisi oldu ve böylelikle Kartal AİHL ülkenin gündemine oturdu. Bir sonraki yıl, 1995 ÖYS'de bu defa Selçuk Şimşek Sosyal Bilimler Türkiye birincisi ve Türkçe-Sosyal alanında da Türkiye ikincisi oldu. Aynı sene mezunlardan Murat Akgüç Fen-Matematik alanında Türkiye 58'incisi olarak başarıya ortak oldu . 1996 senesinde Selim Tuzci ÖYS Türkçe-Sosyal alanında Türkiye birincisi olurken, 1997 senesinde Mehmet Sarımermer Türkçe-Matematik alanında Türkiye 4'üncüsü oldu. Aynı sene iki talebe de yabancı dil alanında ilk 100'e girdi. Katsayı engeli ile üniversitelere talebe yerleştirmesi zorlaşan Kartal AİHL'nin mezunları, ham puanda derecelerine devam etti. Katsayının tamamen kalkması ile 2011 YGS'de Hanife Şeyda Ülgür; Türkiye 2'ncisi oldu. 2013'de Sümeyye Eryılmaz; Y-DİL-3 puan diliminde Türkiye 3'üncüsü olurken bu yıl ise Ali Kerem Yılmaz MF puan türünde Türkiye 158'incisi olmuştur.

Bugüne kadar, sırf Kartal'da okumak için İstanbul'un ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen başarılı ve fedakâr öğrencilerle birlikte, ünlü siyasilerin, meşhur yazarların ve akademisyenlerin öğrencilerinin de mezun olduğu 'Kartal'ı yakın zamanda gene bir hayli duyacak gibiyiz.

İşte şampiyonları bekleyen hediyeler:
Okulu seçen ilk üç (3) öğrenciye
- Yurtdışı dil eğitim bursu
- Ücretsiz ulaşım, pansiyon ve yemek imkânı
- Aylık 250 TL burs
- Bir (1) adet iPad 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR