Kayseri’ye Abdullah Gül Üniversitesi

Kayseri'de uzun bir süredir devam eden 2. devlet üniversitesi çalışmaları hız kazandı. Kayserililer, arsası hazırlanan üniversitenin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olmasını istiyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 07.10.2007 19:21 GÜNCELLEME 07.10.2007 19:21 EĞİTİM
Kayseri’ye Abdullah Gül Üniversitesi
Kayseri’ye Abdullah Gül Üniversitesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki: 'Arsası hazır olan 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olması çok şık düşecek.'

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Utaş: 'Cumhurbaşkanımıza kurulacak 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olması gerektiğini söyledim. Kayseri’ye 2. üniversite fikrine odalar ve siyasi partiler tam destek verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, uzun bir süredir devam eden 2. devlet üniversitesi kurma çalışmalarının hızla devam ettiğini, en önemli konuların başında gelen arsa problemini de hallettiklerini söyledi.

Kayseri'ye kurulacak 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olması gerektiğini belirten Özhaseki, şöyle devam etti:
'Kayseri'ye vakıf ve devlet üniversitesi kurulması için uzun zamandan beri çalışmalarımız devam ediyor. Arsası hazır olan 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olması çok şık düşecek.

Cumhurbaşkanımız Kayseri'ye geldiğinde belirlediğimiz arsayı kendisine de göstereceğiz. Hazineye ait 3.5 milyon metrekarelik bir arazi burası. Cumhurbaşkanımız, 21 Ekim'de Kayseri'ye gelecek ve oyunu kullanacak. Cumhurbaşkanımız, ertesi gün 2. devlet üniversitesi kurma çalışmalarını yürüten heyetin toplantısına katılacak.'

REKTÖR UTAŞ, 'ABDULLAH GÜL' İSMİNİ TEKLİF ETTİ

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da 'Cumhurbaşkanımız uzun bir süredir devam eden 2. devlet üniversitesi kurma çalışmalarına büyük ilgi gösteriyor. Kendilerini ziyarete gittiğimde uzun uzun bu konudaki çalışmaları değerlendirdik. Kayseri'nin bu konuda Türkiye'deki nadir kentlerden biri olduğunu ve çok iyi bir altyapıya sahip olduğunu söyledim. Hatta cumhurbaşkanımıza kurulacak 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül Üniversitesi' olması gerektiğini söyledim. Kayseri kamuoyu 2. devlet üniversitesinin isminin 'Abdullah Gül' olmasını istiyor' diye konuştu.

ODA BAŞKANLARI

Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, kurulacak 2. devlet üniversitesine 'Abdullah Gül Üniversitesi' isminin verilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci de Kayseri ve Türkiye'ye emeği geçen Abdullah Gül'ün kente yapılacak 2. devlet üniversitesine isminin verilmesinde bir sakınca olmadığını, aksine gurur duyulacak bir konu olduğunu kaydetti.

SİYASİLERDEN DESTEK

CHP Kayseri İl Başkanı Enver Özdemir, 'Yeter ki Kayseri'ye 2. bir devlet üniversitesi kurulsun. Üzerine de 30 defa Abdullah Gül ismini yazalım. Bundan Kayserili olarak gurur duyarız' dedi.

DYP Kayseri İl Başkanı Mustafa Eraslan, Abdullah Gül isminden kesinlikle rahatsızlık duymayacaklarını belirtti.

MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz da Kayserili olan ve ülkeye hizmeti geçen bir kişinin isminin 2. devlet üniversitesine verilmesinin isabet olacağını kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Mahmut Cabat da kurulacak yeni üniversiteye 'Abdullah Gül' isminin verilmesinin doğru bir adım olacağını söyledi.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • SEZEN GÜLEN 18 yıl önce Şikayet Et
    KASITLI BİR YORUM . levent akçalık beyin yapmış olduğu yorum kasıtlı bir yorumdur... lütfen onun yorumundan dolayı Gerek Bediüzzaman ,gerekse M.Fethullah Gülen hocaefendinin şahsına yorum yapmayalım.. onlar eğerki isim koymak isteselerdi açtıkları okullara çiçek ,böcek adı yerine kendi adlarını koyarlardı.. değilmi.. bu insanlar vatanları için çalışmış ve çalışacak insanlar ,olayı siyasileştirip onların ve yaptıklarının vebalini almaya gerek yok diye düşünüyorum.. bölücü değil,bütünleştirici olalım lütfen..
    Cevapla
  • mehmet evren koçak 18 yıl önce Şikayet Et
    levent sana diyorum. kafanda kürdistan diye bir devlet oluşmuş ve bunu kabul ediyorsun git o hocaefendinden birazda vatan millet bayrak sevgisi al sen bizim ülkemizdende toprak vermişsindir aklınca kürdistana dediğin ülkeye
    Cevapla
  • SEZEN GÜLEN 18 yıl önce Şikayet Et
    . kayseriliyim ve abdullah gül le gurur duyuyorum söyleyecek tek bir sözüm var kıskananlar çatlasın...
    Cevapla
  • alpay aktürk 18 yıl önce Şikayet Et
    . hem kürdistan yazıp hem de said nursi ve fethullah hocaları yazıyor sanki bu muhteremleri de bölücülük yapıyor gibi gösteri yorsun adam olsan doğuya ya da başka bir şey dersin sabah sabah bayram günü adamı delirtmenin ne anlamı var tüm bölücüleri bu ülkeden kovmalı Biz şehitlerimize ağlıyoruz sen kürdistan di yorsun hastamısın nesin
    Cevapla
  • AliPaşa ALEMDAR 18 yıl önce Şikayet Et
    Levent B.kÇalıka. Provakatörmüsün nesin sen...3 yasındakı cocuk bıle senın kurdugun cumlelerı kurmaz. yazık ki bilip bilmeden basitlik yapacak maymun iştahın var.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR