YKS ve LGS’de maske takmak zorunlu mu? Sağlık Bakanlığından maske açıklaması!

MEB LGS sınavında okullarda ve sınıflarda önlemler alınacağını açıklamıştı. LGS ve YKS sınavına hazırlanan adaylar sınavlara maske ile girilip girilmeyeceğini araştırıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sınavlara nasıl girileceği ile ilgili rehber hazırlandığını açıkladı. Peki YKS ve LGS’de maske takmak zorunlu olacak mı? İşte Bakan Fahrettin Koca’nın yaptığı maske açıklaması...

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2020 10:03 GÜNCELLEME 05.06.2020 10:03 EĞİTİM
YKS ve LGS’de maske takmak zorunlu mu? Sağlık Bakanlığından maske açıklaması!
YKS ve LGS’de maske takmak zorunlu mu? Sağlık Bakanlığından maske açıklaması!

Üniversite ve Liselere Giriş sınavına hazırlanan binlerce aday sınavların nasıl yapılacağını araştırıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı LGS sınavına girecek öğrencilere ve görev alacak personellere ücretsiz dezenfektan ve maske dağıtımı yapacak. Öğrenciler için her sınıfta dezenfektan ve peçete bulundurulacak. Peki YKS ve LGS sınavında maske takmak zorunlu olacak mı? İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaptığı maske açıklaması!

 

 

SINAVLARDA MASKE TAKILACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yapılacak sınavlarla ilgili  önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Liseye Giriş ve Üniversite sınavlarında öğrencilerin sınava nasıl gireceği ile ilgili rehber yayınlayacaklarını açıkladı. Sınav esnasında öğrencilerin maskeyle sıraya oturmasını isteyeceklerini söyleyen Koca “ Ancak sınıflarda sosyal mesafeye uygunluk sağlanırsa maske çıkartılabilir” dedi.

ÜNİVERSİTE SINAVI TARİHLERİ!

Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi günü, Alan Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran Cumartesi günü, Yabancı Dil Testi 28 Haziran Pazar günü yapılacak.

 

 

LİSELERE GİRİŞ SINAV TARİHİ!

Liselere Giriş Sınavı giriş belgeleri koronavirüs sebebiyle E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayınlanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada LGS sınavının  20 Haziran Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR