İstanbul Sözleşmesi'nin dayatmalarını reddediyoruz!

​İstanbul sözleşmesi ile aile kurumunu hedef aldığına dikkat çeken İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER), sözleşmenin dayatılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2020 14:46 GÜNCELLEME 09.07.2020 19:19 EĞİTİM
İstanbul Sözleşmesi'nin dayatmalarını reddediyoruz!
İstanbul Sözleşmesi'nin dayatmalarını reddediyoruz!

LGBT lobilerinin Türkiye'de hızlandırdıkları çalışmaları sonrası gündemden düşmeyen bir konu da İstanbul Sözleşmesi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde sözleşme ile ilgili konuşarak “İstanbul Sözleşmesi’nin üzerinde çalışmış biri olarak, sözleşmenin imzalanmasını doğru bulmuyorum. Bu metnin içerisinde iki tane önemli husus var. Dikkat çekmemiz gereken ve bizimle asla uyuşmayan. Bunlardan birisi toplumsal cinsiyet meselesi ve cinsel yönelim tercihi. Sözleşmenin içerisinde yer alan ’sözde namus, ahlak gibi konularla mücadele etmek hükümetlerin meselesidir’ diye bir kavram geçiyor. Bunlar asla kabul edilebilir konular değildir. Birtakım aile değerlerindeki zedelenmelerin ortaya çıkması tek başına İstanbul Sözleşmesi’nden kaynaklanan bir durum değildir. İstanbul Sözleşmesi yanlış bir şeydir. İstanbul Sözleşmesi olmazsa kadına karşı şiddet artar tezi de yanlıştır. Nasıl usulünü yerine getirerek bu sözleşme imzalanmışsa, aynı şekilde usulünü yerine getirerek bu sözleşmeden çıkılır” ifadelerini kullanmıştı.

 

Sözleşmenin sadece kadın beyanını esas almasından dolayı sık sık suistimallerin yaşanması ve eşcinsel evliliklerin önünü açmasında dolayı gündemden düşmeyen İstanbul Sözleşmesi'nin kabul edilmez olduğunu ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve Türkiye Gençlik Vakfı TÜGVA ortak bir metin yayınlayarak "İstanbul Sözleşmesi'nin dayatmalarını reddediyoruz" dedi.

ÖNDER, açıklamayı twitter hesabından "İstanbul Sözleşmesinin dayatmalarını reddediyoruz" ifadeleri ile yayınlarken, TÜGVA ise metni, "Kadına yönelik şiddetin her daim karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.İstanbul Sözleşmesi ile ilgili duruşumuz ve tavrımız nettir" ifadeleri ile duyurdu.

 

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ EŞÇİNSELLİĞİ MAKULLEŞTİRİYOR"

ÖNDER ve TÜGVA tarafından yayınlanan açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin temel ahlaki değerlerimizle örtüşmediği ve toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim konusunda dayatmaları olduğuna dikkat çekildi. Bu dayatmaların kesinlikle kabul edilemez olduğunun vurgulandığı açıklamada "Sözleşmenin eşcinselliği yaygınlaştırıcı ve makulleştirici yaklaşımına karşı çıkmak insan neslinin korunması açısından vazgeçilmezdir" denildi.

Türkiye'nin önde gelen iki sivil toplum kuruluşunun yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

AİLE İÇİ ŞİDDETE TAVİZ VERİLEMEZ

"Son günlerin tartışma konularından biri olan İstanbul Sözleşmesi’nin çözüm uygulamalarının aile içi şiddeti sona erdirmediği, aile yapısını iyileştirici ve onarıcı uygulamalar getirmediği net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bu nedenle Türkiye’nin bu sözleşmeden çekilmesini talep ederken ailenin korunması, aile içi şiddete karşı taviz verilmeksizin kadın ve erkek, şiddet mağduru tüm bireylerin toplumun beklentilerine uygun iç hukuk mevzuatıyla korunması elzemdir.

Aile; toplumumuzun temeli, geleceğimizin ve nesillerimizin teminatıdır. Toplumu oluşturan aile ile ilgili öğretiler İslam’ın ve diğer semavi dinlerin emir ve buyruklarıyla gelmiştir. Bizim aileye, özünde insana bakışımızı, temel değerlerimizi belirleyen dinimizdir.

Bu ön kabul ve değerlendirmeden sonra aileyi oluşturan kadın ve erkeğin her tür hak ve hukukunun korunması gerektiği açıktır. Aile içi ve aile dışı, ne olursa olsun, şiddetin her türlüsünü reddediyoruz. Her bireyin hakkını ve hukukunu koruma noktasındaki düşüncemiz konu kadın ve çocuklar olduğunda daha da belirginleşiyor.

Şiddete uğrayan bireylerin haklarının korunması amacıyla imzalanan İstanbul Sözleşmesini inanç, gelenek ve değerlerimizi yok sayan dayatmalardan dolayı reddediyoruz. Şiddetin yaşanmaması ve şiddete uğramış bireylerin korunması temel kabulümüzdür ancak bu konunun uluslararası sözleşmelerden ziyade iç hukuk yollarıyla teminat altına alınması gerektiğini düşünüyoruz.

MARJİNAL GRUPLARIN PROPAGANDA GÜCÜNÜ ARTIRDI

Sözleşmenin temel ahlaki değerlerimizle örtüşmeyen “toplumsal cinsiyet ve cinsel yönelim” konusundaki dayatmaları kesinlikle kabul edilemez. Toplumsal cinsiyet rollerinin reddini içeren belge geniş anlamda değerlendirildiğinde marjinal grupların propaganda gücünü arttırmış ve bu düşüncelerin toplumda normalleşmesine kapı aralamıştır. Sözleşmenin eşcinselliği yaygınlaştırıcı ve makulleştirici yaklaşımına karşı çıkmak insan neslinin korunması açısından vazgeçilmezdir.

Şüphesiz ki, şiddet ailenin olduğu kadar toplumun da düşmanıdır. Aile yapımızı güçlendirecek sosyal, iktisadi ve hukuki önlemler mutlaka alınmalıdır. Yapılacak yasal düzenlemeler ise geniş bir toplumsal mutabakat üzerinden gerçekleştirilmelidir.

Aile-toplum yapımızla örtüşmeyen cinsiyetsizlik ve bir kısım lobilerin dayatması olan bu sözleşmeden Türkiye imzasını çekmelidir. Bu konuda atılacak adımları destekliyor ve bir an önce harekete geçilmesini istiyoruz

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Cok acil bir şekilde bu yasa iptal edilmeli yoksa durum cok kötüye gidiyo evlenme boşanma diye bir sektör oluştu
    Cevapla
  • DİRİLİŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    Istanbul Sözleşmesi Acilen iptal edilmelidir.
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    dangalaklar siz 9 yıldır nerdesiniz şimdi halkın haberi oldu sizde ortama ayak uyduruyorsunuz .sizi gidi hainler
    Cevapla
  • talip san 3 yıl önce Şikayet Et
    Türk Aile toplumu aşırı zedelenmiştir.Ayrıca da ömür boyu nafaka ödenir mi? İNSAF
    Cevapla
  • gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye kadar neredeydiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR