2020 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK üniversite açılış tarihleri...

Üniversitelerin açılış tarihi yine gündem oldu. Sosyal medya üzerinde Eylül ayında üniversitelerin açılması için kampanya başlatan öğrenciler YÖK'ten gelecek kararı beklemeye başladı. Salgın hastalık sebebiyle üniversitelerde ikinci dönem dersleri uzaktan eğitim ile tamamladı. Korona virüs nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrenciler üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.07.2020 09:21 GÜNCELLEME 21.07.2020 09:21 EĞİTİM
2020 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK üniversite açılış tarihleri...
2020 Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK üniversite açılış tarihleri...

Üniversite eğitimi gören milyonlarca öğrencinin gözü kulağı Yükseköğretim Kurulu'nda. Korona virüs sebebiyle 16 Mart'tan bu yana kapalı olan üniversitelerde final ve vize sınavları internet üzerinden yapıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerde uzaktan eğitim derslerinin yüzde 40 oranında belirtti. Fakat öğrenciler bu durumdan pek memnun değil. Üniversitelerin açılış tarihi yine gündem oldu. Sosyal medya üzerinde Eylül ayında üniversitelerin açılması için kampanya başlatan öğrenciler YÖK'ten gelecek kararı beklemeye başladı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? 2020-2021 üniversiteler derslere uzaktan eğitim ile mi devam edecek? İşte üniversitelerle ilgili yaşanan son gelişmeler...

 

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Üniversiteler ne zaman açılacak sorusunun yanıtı milyonlarca ön lisans ve lisans öğrencilerini yakından ilgilendiriyor. Üniversiteler her yıl Eylül ayında yeni döneme başlıyordu. Şu an için üniversitelerin açılacağı tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı. MEB’e bağlı okulların eğitim takviminin belirlenmesinin ardından üniversitelerle ilgili YÖK’ün yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR