2020 DGS sınav belgesi nasıl alınır? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) saat kaçta başlayacak?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan DGS sınavı için adaylar son hazırlıklarını tamamladı. 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak için sınava girecek adaylar sınav saatini ve sınav giriş belgesinin nasıl alınacağını merak ediyor. İşte 2020 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) hakkında merak edilen son gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 08.08.2020 16:37 GÜNCELLEME 08.08.2020 16:38 EĞİTİM
2020 DGS sınav belgesi nasıl alınır? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) saat kaçta başlayacak?
2020 DGS sınav belgesi nasıl alınır? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) saat kaçta başlayacak?

2 yıllık üniversite eğitimi alanlar üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak için yarın düzenlenecek olan DGS sınavı için son hazırlıklarını tamamlıyor. 389 bin 308 adayın katılacağı belirlenen Dikey Geçiş Sınavı'nda adaylara 120 soru sorulacak. Peki DGS sınav belgesi nasıl alınır? 2020 DGS sınavı saat kaçta? işte merak edilen soruların cevapları.

 

 

2020 DGS SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Yarın düzenlenecek olan DGS sınavı sınavı için adaylar sınav giriş belgelerini  ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile kolaylıkla temin edebilecek.

2020 DGS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SINAVI SAAT KAÇTA VE NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan DGS sınavı 9 Ağustos Pazar günü saat 10.15'de başlayacak Sınav 150 dakika sürecek.

 

 

ÖSYM'DEN DGS AÇIKLAMASI

09 Ağustos 2020 tarihinde uygulanacak olan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 29 Temmuz 2020 tarihinde saat 14.00’ten itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

DGS SINAVI İÇİN KORONA VİRÜS ÖNLEMLERİ ALINACAK!

ÖSYM olarak sınav için tüm hazırlıkları yaptıklarını bildiren Aygün, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri şöyle anlattı:

"Sınav binalarının veya okulların sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak. İsteyen adaylar, kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecekler. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacak. Adaylar ve görevliler kendi maske ve/veya siperlikleri ile de gelebilecekler.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Okul bahçeleri girişinde ya da önünde kümelenmenin önlenmesi için ailelerin çocuklarını bıraktıktan sonra beklememeleri ve ayrılmaları önem arz ediyor."

ÖSYM Başkanı Aygün, ayrıca sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için açık tutulacak nüfus müdürlüklerinin de ÖSYM'nin internet sitesinden duyurulduğunu anımsattı