Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması
01 .
Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim süreciyle ilgili olarak çok net açıklamalarda bulundu. İnternete ulaşamayan çocuklar için EBA destek merkezlerini kurduklarını söyleyen Selçuk, uzaktan eğitim sürecinde dünyada sayılı ülkelerden bir tanesi haline geldiklerini belirtti. TRT EBA'ya kayıt tarihleri de açıklandı.
02 .

Son dakika haberi: Bakan Selçuk'tan son dakika uzaktan eğitim açıklaması geldi. Koronavirüs salgını nedeniyle okullar için uygulanan uzaktan eğitim sisteminde Türkiye'nin sayılı ülkelerden biri olduğunu söyleyen Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

'ÇOK İDDİALI SÖYLÜYORUM'

"Türkiye'nin bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu hep gündemde tuttuk ve bunu da çok büyük ölçüde başardık. Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. "İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. İnternet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip çalışabilir."

03 .
Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması

Türkiye'de televizyonun ulaşmadığı çok nadir bölge olduğunu dile getiren Selçuk, televizyona erişemeyen çocuklara tedarik noktasında çaba sarf ettiklerini ve mesafe de aldıklarını kaydetti.

Selçuk, her çocuğun okuldaki derslerini TRT EBA'dan izleme imkânına sahip olduğunu, her öğrencinin ihtiyacını karşılayacak içeriğin TRT EBA'da yer aldığını belirterek öğrencilere ve öğretmenlere ayrıca EBA internet desteği de verildiğini dile getirdi.

04 .

EBA internette de video, animasyon, film, ders anlatımları, grafiklerden oluşan yüz binlerce içeriğin yer aldığını vurgulayan Selçuk, "Bu mesele sadece eğitim ve öğretim meselesi değil. Aslında küresel ölçekli, evrensel ölçekli bir salgının dünyada toplumlara ve bireylere nasıl bir etkide bulunduğu meselesini de gündemimize getirdi." dedi.

Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması
05 .

Albert Camus'un Veba adlı romanından da bir alıntı yapan Selçuk, şöyle devam etti: "Burada bütün ülkeler için ortak bir yazgı var. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak tabii ki istemedik. Ortada bir durum var ve milletimizin zor zamanında ne yapılması icap ediyorsa onu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bunu yaparken de Türkiye'nin bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu hep gündemde tuttuk ve bunu da çok büyük ölçüde başardık. Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki  üç beş ülkeden biri Türkiye. Her geçen gün çok daha dolu dolu programlarla ve içeriklerle tüm paydaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz."

06 .
Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması

DAHA ZENGİN İÇERİKLERE İHTİYAÇ VAR

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, daha fazla içeriğe, daha zengin ve kapsamlı çalışmalara ihtiyaç olduğunu dile getirerek EBA destek merkezleri kurarak internete ulaşamayan çocuklara da destek verildiğini anlattı.

07 .

Selçuk, "İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. Çok kısa bir sürede kurduk. İsteyen her çocuğumuz, internet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip rahatlıkla çalışabilir. Bunların sayısını 20 binlere doğru da çıkarıyoruz çok kısa bir zamanda. İstiyoruz ki her çocuğumuz bu araçlardan, imkânlardan faydalansın." şeklinde konuştu.

Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması
08 .
Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması

Sadece eğitim hizmeti veren bir televizyon kanalı kurmanın teknik bir iş gibi görülebileceğini, bunun büyük bir iş birliğini gerektirdiğini belirten Selçuk, Milli Eğitim Bakanlığı olarak yayıncılıkta, öğretmenlerin de kamera karşısında bir deneyiminin olmadığını kaydetti.

09 .

Selçuk, TRT EBA'nın 3 kanalından aralıksız olarak yayınların devam ettiğini belirterek çocukların derslerle ilgili ihtiyaçlarına cevap verme konusunda daha bilinçli olarak hareket edildiğini anlattı.

Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması
10 .
Bir gün kala Bakan Selçuk'tan uzaktan eğitim açıklaması

ZİYA SELÇUK'TAN BİRİNCİ SINIFLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "1. sınıf öğrencilerimiz pazartesi günü okula başlıyor. Her yılkinden daha çok yüreklendirilmeye ihtiyaçları var. Çevrenizde 1. sınıf öğrencisi görürseniz yüz yüze eğitime gelecek olanları sınıflarda, uzaktan eğitimle devam edecekleri ekranlarda heyecanla beklediğimizi söyleyin." dedi.