2020 KPSS ortaöğretim soru ve cevapları açıklandı! ÖSYM Ortaöğretim Lise KPSS cevap kitapçığı!

KPSS ortaöğretim soru ve cevapları, ÖSYM tarafından adayların erişimine açıldı. Sınava başvuran adaylar temel soru kitapçığına ve sorularının tamamına 23 Kasım saat 15.30’dan itibaren ais.osym.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ve şifreleri ile erişebilecekler. Peki KPSS ortaöğretim soru ve cevapları nasıl görüntülenir? İşte KPSS ortaöğretim soru ve cevap kitapçığı...

ABONE OL
GİRİŞ 25.11.2020 12:21 GÜNCELLEME 25.11.2020 12:22 EĞİTİM
2020 KPSS ortaöğretim soru ve cevapları açıklandı! ÖSYM Ortaöğretim Lise KPSS cevap kitapçığı!
2020 KPSS ortaöğretim soru ve cevapları açıklandı! ÖSYM Ortaöğretim Lise KPSS cevap kitapçığı!

KPSS ortaöğretim soru ve cevapları açıklandı. KPSS ortaöğretim sınavı tüm Türkiye genelinde tamamlandı. Yüzbinlerce lise mezunu aday kamu kurumlarındaki iş fırsatlarını değerlendirebilmek için Ortaöğretim düzeyinde yapılan sınava katılım gösterdi. 22 Kasım Pazar günü saat 10.15’de başlayan sınav 130 dakika sürdü. Sınavın ardından cevapladıkları soruların doğru yanıtlarını merak eden adaylar KPSS ortaöğretim soru kitapçığının ne zaman yayınlanacağı tarihi merak ediyor. 3 milyon 498 bin adayın başvurduğu sınav sorunsuz bir şekilde tamamlandı. ÖSYM genellikle düzenlediği merkezi sınavın ardından soru ve cevapları yayına alıyor. Peki KPSS ortaöğretim sınavı soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu personeli seçme sınavı detayları…

2020 KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM Memur adayları için tarih verdi!

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

22 Kasım 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ortaöğretim Sınavının Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 23 Kasım 2020 tarihinde saat 15.30'dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

 

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ortaöğretim puan hesaplama nasıl yapılır? Ortaöğretim KPSS puanıyla alım yapan kurumlar!

KPSS ORTAÖĞRETİM DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Kamu Personeli Seçme Ortaöğretim sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacak. Örneğin Genel Yetenek’te doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkartılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

Bir testte en az 1 ham puanı yani neti bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklardır. KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puan (net) olması gerekmektedir. 

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlandırlarak KPSS puanları hesaplanacak. KPSS puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacaktır. r. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP)
hesaplanacaktır. Bir aday için herhangi bir ASP’nin hesaplanabilmesi için bu adayın söz konusu ASP’nin hesaplanmasına dahil edilen testlerin her birinden standart puanı olması gerekir.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVI SORU DAĞILIMLARI