KPSS önlisans sonuçları 2020 açıklandı! ÖSYM sonuç.gov.tr KPSS önlisans sorgulama sayfası!

KPSS önlisans sonuçları, ÖSYM tarafından açıklandı. 2 yılda bir düzenlenen sınavın sonuçlarına göre devlet kadrolarında memur olmak isteyen üniversite mezunları KPSS önlisans sonuçlarına ulaşabilecek. Adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuç açıklama sistemi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreyle öğrenilecek. İşte 2020 KPSS önlisans sonuç ekranı!

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2020 10:03 GÜNCELLEME 26.11.2020 10:07 EĞİTİM
KPSS önlisans sonuçları 2020 açıklandı! ÖSYM sonuç.gov.tr KPSS önlisans sorgulama sayfası!
KPSS önlisans sonuçları 2020 açıklandı! ÖSYM sonuç.gov.tr KPSS önlisans sorgulama sayfası!

2020 KPSS önlisans sonuçları açıklandı.25 Ekim 2020 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme sınavı sonuçları için beklenen gün geldi çattı. İki yıllık önlisans mezunlarının katılım sağladığı KPSS önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar boş kadrolar ve açılan kamu kurumu ilanlarına başvuru yapabilecek. Sonuçlar neticesinde elde edilen puanlar 2022 yılında düzenlenecek KPSS önlisans sınavına kadar kullanılabilecek.  ÖSYM, KPSS önlisans sınav sonuçlarında  her testi kendi içerisinde değerlendirdi. KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek bölümünde sorulara verilen cevaplarla ham puanlar ve standart sapmalar ortaya çıkarak sonuçlar elde edildi. Peki KPSS önlisans sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte 2020 KPSS önlisans sınav sonucu sorgulama sayfası…

KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Binlerce önlisans mezununun 25 Ekim tarihinde girdiği KPSS önlisans sınav sonuçları açıklandı. İşte ÖSYM'nin yaptığı açıklama;

"25 Ekim 2020 tarihinde uygulanan 2020-KPSS Ön Lisans sınavına ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 26 Kasım 2020 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

KPSS önlisans sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden veya aşağıda bulunan direkt sorgulama adresinden öğrenilebilecek. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleriyle KPSS önlisans sonuçlarını sorgulayacak. Sonuç sayfasında Genel Kültür ve Genel Yetenek oturumlarında testlere verilen doğru-yanlış cevaplar, KPSS önlisans puanları görüntülenecek.

2020-KPSS ÖNLİSANS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

KPSS ÖNLİSANS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için yapılacak olan KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu hazırlanacaktır. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait B Grubu Kadrolar, kadro sayıları ve koşulları yer alacaktır. Adaylar, Tercih Kılavuzunda yer alacak yönteme göre tercihlerini İnternet aracılığıyla yapacaklardır. Tercihlerin hangi tarihlerde ve nasıl yapılacağı ÖSYM’nin internet adresinden adaylara duyurulacaktır.

KPSS ÖNLİSANS DEĞERLENDİRME İŞLEMİ NASIL YAPILDI?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR