Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, koronavirüsten hayatını kaybetti

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, koronavirüsten hayatını kaybetti.

ABONE OL
GİRİŞ 26.11.2020 17:53 GÜNCELLEME 26.11.2020 17:55 EĞİTİM
Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, koronavirüsten hayatını kaybetti
Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, koronavirüsten hayatını kaybetti

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, Covid 19 tedavisi görürken görev yaptığı  Medeniyet Üniversitesi hastanesinde vefat etti.

CENAZE PROGRAMI

Cenaze namazı Cuma günü (Yarın) saat 14.00'te Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınacak.

Prof. Dr. Bilal Eryılmaz kimdir?

Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne asistan olarak girdi. Doktorasını aynı bilim dalında yapan Eryılmaz, aynı zamanda İngiltere Reading Üniversitesinde bürokrasi, merkezi yönetim-yerel yönetim ilişkileri alanında araştırmalarda bulundu. Doçentlik unvanını “Yönetim Bilimleri”, profesörlüğünü de “ Kamu Yönetimi” alanında alan Eryılmaz, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ile Sakarya Üniversitesinde görev yaptı. Eryılmaz, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde görevine devam etmektedir. Eryılmaz, bölüm başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Fakülte Dekanlığı, Rektör danışmanlığı, öğrenci dekanlığı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanlığı, Türkiye Elektrik İletim A.Ş’de (TEİAŞ) Yönetim Kurulu Üyeliği gibi akademik ve idari görevlerin yanında, 2003-2006 yıllarında Başbakanlıkta faaliyet gösteren “ Kamu Yönetimi Reformu” alanındaki çalışmaları yürüten ekipte yer aldı. Bilal Eryılmaz’ın çeşitli dergilerde yayınlanmış makalelerinden başka Osmanlı Devleti’nde Gayrimüslim Tebaanın Yönetimi (1996), Tanzimat ve Yönetimde Modernleşme (2017), Kamu Yönetimi (2018), Osmanlı’da Birlikte Yaşama Politikası (2019) kitapları bulunmaktadır.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • idris şenlikoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmetiyle muamele eylesin yetişmemizde çok büyük emekleri vardı büyük bir değerimizdi
    Cevapla
  • İbrahim EMİROĞLU 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocamıza Allah rahmet eylesin. İlim adamları bir bir gidiyor; inşaallah yerleri dolar.
    Cevapla
  • İsmail Özgün 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok değerli bir abimiz ve vatan evladını kaybettik. Allah rahmet etsin mekanı cennet olsun. Bir not, tanıtımda yok kendisi aynı zamanda Yüksek islam mezunudur . Fikri yapımızın oluşumunda çok emeği vardır ! Onu unutmayacağız!
    Cevapla
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc rahmet eylesin inşaAllah amiiiin aminn amiiiin
    Cevapla
  • Öğretim Görevlisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Öğretim Görevlisi değil, öğretim üyesi!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR