Üniversiteler ne zaman açılacak? Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması: Eğer açılırsa...

Son dakika haberi: Coronavirüs tedbirleriyle birlikte online eğitime geçen üniversite öğrencileri düşüşe geçen vaka sayıları ve aşılanma sürecinin başlamasıyla birlikte 'üniversiteler yeniden açılacak mı?' sorusuna yanıt arıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, milyonların merak ettiği soruya çok net cevap verdi...

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2021 04:43 GÜNCELLEME 17.01.2021 12:09 EĞİTİM
Üniversiteler ne zaman açılacak? Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması: Eğer açılırsa...
Üniversiteler ne zaman açılacak? Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması: Eğer açılırsa...

YÖK Başkanı Yekta Saraç milyonlarca öğrenci ve velinin merak ettiği 'üniversiteler yeniden açılacak mı? sorusunu cevapladı. YÖK Başkanı Saraç, "Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz." dedi.

 

 

YÖK Başkanı Saraç, "YÖK olarak her hafta küresel salgın sürecinde dünyada hangi tedbirlerin alındığını raporluyor, bu verileri de dikkate alıyoruz. Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde erken normale dönüşte artan vakalar üzerine hızla yeniden online'a geçtiklerini, yükseköğretimde örnek gösterilen bu ülkelerin net bir tavır koyamamalarının öğrenciler açısından ne denli yıpratıcı olduğunu, kamu sağlığı açısından da ne denli tehdit oluşturduğunu gördük." sözlerini kullandı.

 

 

Üniversiteler ne zaman açılacak? Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması: Eğer açılırsa...

'EĞER ÜNİVERSİTELER AÇILIRSA...'

Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre; Saraç, "Öğrencilerimiz tabii ki yüz yüze öğretim istiyor. Onların seslerine kulak tıkamıyoruz. Anlamaya çalışıyoruz. Online eğitim, örgün öğretimin alternatifi olamaz. Ancak kamu sağlığını tehdit eden bir durum varsa bakanlığın görüşlerini dikkate almalıyız. Örgün eğitime bütünüyle geçmeye karar verildiğinde sadece İstanbul'a yüz binlerce öğrenci gelecek. Öyle 2-3 ilden değil, bütün illerden öğrenci İstanbul'a aynı tarihlerde gelecek. Belli aralıklarla da kendi il, ilçelerine gitme gelme durumları, yani büyük bir hareketlilik olacak." ifadelerini kullandı.

Yekta Saraç'tan üniversitelerin açılması ile ilgili son dakika açıklaması!

Saraç, "Bu hareketlilik bütün illerimiz için geçerli. Öğrenci yurtları faktörü de dâhil, bu hareketliliğin bir risk oluşturup oluşturmadığını en iyi tahlil edecek yapı Sağlık Bakanlığı'dır. Biz bu çerçevede Bakanlığın görüşlerini ikinci dönem için de ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz. YÖK olarak yükseköğretimi güçlü koordinasyon ama esnek ve çerçeve kararlar ile, üniversitelerimizin birbirinden farklı şartlarını, imkanlarını gözeterek, onlara hareket serbestisi tanıyarak süreçleri yönetiyoruz." diye konuştu.

Üniversiteler ne zaman açılacak? Yekta Saraç'tan son dakika açıklaması: Eğer açılırsa...

YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • Maruf 3 yıl önce Şikayet Et
    açılmamalı diyenler bir üniversite limi kendini kolayabilir yoksa bir ilk okul 1 sinıfa gidenmi bir nesil gencimiz cahiliğe doğru marş marş üniversiteli değil ırgat lazım zaten üniversiteliler işsiz
    Cevapla
  • Misafir 01 3 yıl önce Şikayet Et
    Eğer açılmayacak ise, en azından uygulamalı dersleri herkes kendi ilindeki üniversitelerde alsın. Uzaktan eğitimde kesinlikle olmuyor. Uzaktan sınavlar kandırmaca. Çünkü öğrenmek için değil not için mücadele verilen bir sistem var. Kafa yorulur ise, illa bir çözüm bulunur ama açılmasın sağlık her şeyden önemli diyerek bahanelerin arkasına sıgınmayalım. Öğrenciler doğru dürüst bir şey öğrenmeden mezun oluyor.
    Cevapla
  • Bos 3 yıl önce Şikayet Et
    Universiteler acilmicaksa hicbiryer acilmasin sokaga cikma yasagi gelsin 1-2 ay herkes uysun ozmn raziyim ama sadece uniler kapali kalcaksa manasiz .
    Cevapla
  • Ramazan koc 3 yıl önce Şikayet Et
    Açılmamalı diyen boş yorum yapan kişilere sesleniyorum. Sağlık her şeyden önemli orda mutabıkım. Ama bu şekilde de eğitim resmen saçmalık olur. Herkes tek bir mesleğin öğrenimini görmüyor. Doktorluk, veterinerlik, mühendislik okuyanlar var. Uzaktan eğitimle kesinlikle bir yola varılamaz. Herkes kendi sağlığını düşünüyor nedense. Biraz da gençleri düşünün. Bir nesil bu şekilde çöp oluyor. Adamakıllı yasak ve tedbirlerle virüsü indirgemek mümkün. Neden devlet bunu yapmıyor (işlerine gelmiyor). Uzun lafın kısası kontrollü bir şekilde yığılma olmadan açılmalı üniversiteler . Bu şekilde geçen her gün boşa gidiyor. İlkokul da değil ki üzüleyim. Yine onları o kadar etkilemiyor.
    Cevapla
  • Rojbin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Başkan bir iki yıl daha uzaktan eğitim olsun başlarsa virüsün önüne geçemezsiniz uzakta okuyan çocuklarımız var tekrar başa döneriz cafeleere gitmeden yapmazlar gençler yazık olur
    Cevapla
  • Bos 3 yıl önce Şikayet Et
    Boyle olmaz eger universiteler acilmicaksa 2-3 ay herkes evde kalsin sokaga cikma yasagi gelsin buyuklerde uysun universitelilerde uysun yoksa baskanim acmayin filan bunlar bos laflar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR