Hafızlık projesi nedir? MEB proje merkezli İmam-Hatiplerin yer ve sınav tarihlerini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tarafından hazırlanan protokol, örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrencilere hitap etmektedir. Bu imkandan yararlanmak isteyen öğrenciler için sınavla öğrenci alacak İmam Hatip Ortaokullarının sınav tarihleri belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 19.05.2022 08:55 GÜNCELLEME 19.05.2022 09:04 EĞİTİM
Hafızlık projesi nedir? MEB proje merkezli İmam-Hatiplerin yer ve sınav tarihlerini açıkladı!
Hafızlık projesi nedir? MEB proje merkezli İmam-Hatiplerin yer ve sınav tarihlerini açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilere hafız olma şansı veriliyor. Örgün eğitime devam eden ve aynı zamanda hafızlık yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir şans olarak görülüyor. MEB tarafından belirlenen protokol kapsamındaki okullarda ve Kur’an kurslarında öğrenim görecek öğrenciler akademik ve mesleki açıdan yetenek ve hazırbulunuşluk düzeylerine göre seçilir. Hafızlık eğitiminin hazırlık sürecinin en geç 5. sınıfın birinci dönem sonunda tamamlanması; tercihen 6. sınıfta eğitim öğretime bir yıl ara verilmesi ve ezberleme sürecinin tamamlanması, 7 ve 8. sınıflarda ise pekiştirilmesi ve talimi yapılmaktadır.

Okullar ne zaman kapanacak? MEB karnelerin verileceği tarihi açıkladı!Okullar ne zaman kapanacak? MEB karnelerin verileceği tarihi açıkladı!

ÖRGÜN EĞİTİMLE BİRLİKTE HAFIZLIK PROJESİNİN DETAYLARI

 

Protokol kapsamındaki okullarda ve Kur’an kurslarında öğrenim görecek öğrenciler akademik ve mesleki açıdan yetenek ve hazırbulunuşluk düzeylerine göre seçilir. 

Hafızlık eğitiminin hazırlık sürecinin en geç 5. sınıfın birinci dönem sonunda tamamlanması; tercihen 6. sınıfta eğitim öğretime bir yıl ara verilmesi ve ezberleme sürecinin tamamlanması, 7 ve 8. sınıflarda ise pekiştirilmesi ve talimi esastır.  Proje kapsamındaki okullarda 5., 6. ve 7. sınıf haftalık ders çizelgesinin projenin karşılıklı işbirliği halinde uygulanmasına elverecek şekilde düzenlenmesi esastır. Her iki kurumun toplamda vereceği zorunlu haftalık ders saati sayısı en az 28/30 saati Kur’an-ı Kerim dersi olmak üzere 54’ü geçmeyecektir. 

MEB Haftalık ders çizelgesinde Kur’an-ı Kerim dersinin iki (2) saati zorunlu, altı (6) veya sekiz (8) saati seçmeli olacaktır. Seçmeli Kur’an-ı Kerim derslerine projenin amaçlarına ulaşması için Başkanlık personelinin görevlendirilmesi sağlanacaktır. Haftalık kurs ve okul ders programının planlanmasında günün ilk saatleri DİB hafızlık eğitimi programına ve MEB Kur’an-ı Kerim derslerine ayrılacaktır. 

Proje kapsamında hafızlık belgesini alan öğrenciler, Bakanlıkça belirlenen ve hafızlık kazanımlarının korunup geliştirilmesine imkân tanıyan nitelikteki Anadolu imam hatip liselerine yönlendirilecektir.  Anadolu imam hatip lisesi ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin hafızlıklarının korunmasına yönelik tedbirler alınacak ve öğrencilerin mesleki ve akademik yönden gelişmeleri için müdürlükler ve müftülükler arasında ortak çalışmalar yapılacaktır. 

HAFIZLIK PROJESİ HANGİ OKULLARDA VAR?

 

 

SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK OKULLARIN SINAV TARİHLERİ

 

 

Ahmet Işık Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Ahmet Işık

Editör Hakkında

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümünden (İngilizce-Almanca) 2015 yılında mezun oldu. 6 yıllık gazeteci. TRT’de staj yaptı. Haber7.com’da mesleğe ilk adımı atarak internet haberciliğine başladı. Halen Haber7.com’da SEO editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Oldukça faydalı bir proje; inşallah başarılı olur. Özellikle hem hafızlık yapıp hem de normal eğitimini yapmak isteyen öğrenciler için büyük bir imkan. Emeği geçenlere teşekkür ederim.
    Cevapla
  • azranur soydan 1 yıl önce Şikayet Et
    çok haklısınız babam okulu öve öve bitiremedi yari sınav var işalah kazanırım
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR